Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Ketçap Üreticisinden Toksik Olmayan Dövme Mürekkebi

Ketçap Üreticisinden Toksik Olmayan Dövme Mürekkebi

Dövmelerde sıklıkla tercih edilen ancak bazı sağlık riskleri taşıyan renkli mürekkeplere sağlıklı bir alternatif geliştiren Heinz Brezilya, "Heinz 57 Red" Pantone kodlu kırmızı dövme mürekkebi üretti.

ABD’de ketçap sahtekârlığı yapan restoranları ifşa kampanyası başlatan, Türkiye’de sahte ürünü tespit edebilen etiketler piyasaya süren Heinz, Brezilya’da zararlı olmayan bileşenler kullanarak kırmızı bir dövme pigmenti geliştirerek piyasaya sürdü. Taşıdıkları sağlık riskleri nedeniyle renkli dövme mürekkepleri bir süredir tüm dünyada mercek altında bulunuyor. Cıva, kadmiyum ve demir oksit gibi bazı metal bazlı bileşikler içeren renkli mürekkepler, enfeksiyon, kızarıklık, kaşıntı gibi belirtiler eşliğinde birtakım sağlık sorunlarına yol açıyor. Gözlemlenen yan etkilerin artmasıyla birlikte Avrupa Birliği geçtiğimiz yıl 4 bini aşkın renkli mürekkep bileşeninin kullanımını yasakladı.

Sosyal medyada bir dinleme yapan ketçap üreticisi, yapılan paylaşımlarda bulunan dövme görsellerinde kırmızı renginin sıklıkla tercih edildiğini tespit etti. Buradan yola çıkarak renkli mürekkeplerin taşıdığı riske karşı sağlıklı ve renkli bir çözüm üretmek isteyen Heinz, dövme mürekkebi üreticisi Electric Ink ile 14 aylık ortak bir çalışmanın sonucunda kendi özel dövme mürekkebini geliştirdi. Geliştirilen “Heinz 57 Red” kodlu Pantone rengine sahip dövme mürekkebi, Brezilyalı yaratıcı ajans SOKO iş birliğiyle hazırlanan reklam filmi ve açık hava kampanyası ile tanıtıldı. Mürekkep büyük ölçekli üretimin ardından Brezilya genelindeki dövme salonlarına dağıtılacak.

Ayrıca dövme mürekkebinin tanıtımı için Heinz, Brezilyalı beş dövme sanatçısı ile iş birliği yaptı. Brezilya’nın kültürünü ve çeşitliliğini yansıtmaları istenen dövme sanatçıları, Heinz mürekkebini kullanarak 57 farklı orijinal dövme modeli tasarladı. Dövme modellerine ve reklam filmine aşağıda göz atabilirsiniz. İlk bakışta bir ketçap üreticisiyle dövme salonlarının bir araya gelişi bağlamdan uzak bir durum gibi görünebilir ancak esasında Heinz dövme salonlarına hayli aşina bir marka. Ketçap üreticisi, 2019 yılında sağ kolunda bir Heinz şişesi dövmesi bulunan İngiliz şarkıcı Ed Sheeran ile iş birliği yaparak şarkıcının dövmesinden esinlenilerek üretilen bir dizi özel tasarım ketçap şişesini açık artırmaya çıkarmıştı.

Görseller: Youtube, Heinz