Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Açık Havada Yataktan Reklam Panoları

Açık Havada Yataktan Reklam Panoları

Avustralyalı yatak üreticisi 10:PM, her yıl yüzbinlerce yatağın sokağa atıldığı ülkede sağlıksız yatakların taşıdığı risklere dikkat çekmek amacıyla sokağa atılan yatakları reklam panosuna dönüştürdü.

Bir dönem Silikon Vadisi’nin pazarlama gurusu olarak anılan Regis McKenna‘nın meşhur “Marketing is everything and everything is marketing” (Pazarlama her şeydir ve her şey pazarlamadır) ifadesini kullandığı 90’lı yılların başından bu yana markaların yaratıcılıklarını kullanarak reklam mecrası olarak seçtikleri her farklı ve alışılmadık nesne veya mekan, McKenna’nın sözünü tekrar tekrar doğruluyor. CGI (Computer Generated Imagery) gibi teknolojilerin desteğiyle 150 metre yüksekliğindeki bir bina veya yüzlerce yıllık antik bir lahit reklam panosuna dönüştürülebilirken, çörek gibi günlük hayatın sıradan birer parçası olan nesneler yaratıcı bir kampanyanın malzemesi olabiliyor. Kısaca zemin ve şartlar müsaitse, her şey pazarlamanın bir parçası olabilir. Avustralya’da her yıl sokağa atılan 1,8 milyon yatak buna dahil.

10:PM adlı Avustralyalı yatak üreticisi, kreatif ajans Howatson+Company iş birliğiyle dikkat çekici bir açık hava kampanyası hazırladı. Ülke genelinde her yıl bakteri yüklü 1,8 milyon yatağın çöpe atıldığını açıklayan marka, sağlıksız yatakların taşıdığı risklere ve neden olduğu atık sorununa dikkat çekmek amacıyla sokağa atılmış yatakları birer açık hava reklam panosuna dönüştürdü. Kelime oyunuyla “Bed-Verts” olarak adlandırılan kampanya ile ilgili 10:PM’nin kurucusu Harrison Reid,  “Bir start-up olarak rakiplerimiz gibi milyonlarca insana ulaşacak medya bütçesine sahip değiliz. Bu nedenle, etkileşim yaratmanın yanı sıra insanlara ulaşmak için atılmış yatakları kendi lehimize kullandık.” diyor.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

10PM (@10pmsleep)’in paylaştığı bir gönderi


Sidney’in şehir merkezindeki banliyöleri tarayarak atılmış yatakları bulan kampanya ekibi, her bir yatak için uzun reklam metinleri hazırladı. “Bu bir yatak değil, potansiyel büyük boy stafilokok enfeksiyonu”, “Bunun üzerinde uyuman için omurgasız olmalısın” gibi başlıkların yer aldığı metinlerle kalitesiz malzemelerle üretilen yatakların taşıdıkları potansiyel tehlikelere dikkat çekilirken, tüketiciler markanın mikropları nötralize eden yataklarına yönlendiriliyor.

Kampanyanın tanıtımı için ayrıca Howatson+Company, prodüksiyon şirketi Scoundrel ile birlikte yataktan reklam panolarının yer aldığı ‘Bed-Verts’ adlı 4 kısa reklam filmi hazırladı. OOH olarak başlayan, dijital ve sosyal medya kanallarında yayınlanan kampanyanın görsellerine ve reklam filmlerine aşağıda göz atabilirsiniz.

Görseller: Vimeo