Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yoldan Geçenleri Gözetleyen Reklam Panosu

Yoldan Geçenleri Gözetleyen Reklam Panosu

Tesco Dublin, yeni mağazasını BBH Dublin iş birliğiyle hazırladığı kişisel mesajlar vererek yoldan geçenlerle anlık etkileşim kuran reklam panosu ile tanıttı.

Dublin’in yeni mahallelerinden biri olan Charlemont Square‘de mağaza açan süpermarket zinciri Tesco İrlanda, mağazanın tanıtımını yapmak için dikkat çekici bir yol buldu. Yeni mağazası yaya trafiğinin hayli yoğun olduğu bölgede ancak nispeten bir ara sokakta yer alan Tesco, fark edilememekten ve bölge sakinlerini mağazaya yönlendirememekten yana endişeliydi. Ancak marka bu handikapı, BBH Dublin imzalı bir çalışmayla eğlenceli bir şekilde bölge sakinlerinin dikkatini çekmeyi başararak çözdü.

Etkileşimli bir açık hava reklam panosu hazırlayan BBH Dublin ekibi, dev reklam panosu aracılığıyla anlık olarak yoldan geçenlerle iletişime geçti. Yoldan geçenleri gözetleyen reklam panosu, kişilerin davranış veya görünümleri ile ilgili Tesco Express mağazasını işaret eden kişiselleştirilmiş yorumlarda bulundu. Yorumlar anlık olarak beyaz fonlu geleneksel reklam panosuna yansıtıldı. Panodaki mesajlar değişirken Tesco logosu ve yeni mağazanın açık adresi sabit kaldı. Arka planda reklam panosunu bir metin yazarı yönlendirdi.

Örneğin reklam panosunun kadrajına yoldan geçerken telefonuyla sesli mesaj gönderen bir kadın girdiği zaman, dev ekranda “Sesli mesaj ne? Yoksa yeni Tesco mağazasıyla mı ilgili?” yazısı belirdi. Yoldan geçenler açık hava reklam panosunda beliren kendileriyle ilgili mesajları telefonlarıyla kameraya aldılar. Reklam panosunun bulunduğu sokağa yerleştirilen bir kamera da insanların tepkilerini kaydetti.

İnsanlara yeni mağazanın yerini kişiselleştirilmiş mesajlarla işaret ederken bu durumdan yoldan geçenlerin hayli eğlendiğine dikkat çeken BBH Dublin’in kreatif lideri Sam Caren, “İlk izlenimler önemli ve yalnızca bir defa ilk izlenim bırakabiliyoruz. Bu kampanyadaki yaklaşımla, birden çok kişi üzerinde birden fazla etkili izlenim bırakıyoruz.” dedi. Tesco’nun etkileşimli reklam panosuna yoldan geçenlerin verdiği tepkiler, ayrıca yeni mağazanın tanıtım videosunda kullanıldı. Videoyu aşağıda izleyebilirsiniz.

Görseller: Youtube