Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Hoparlör Sanatı

Hoparlör Sanatı

Shunsuke Kawasaki, robot görünümlü ve yüksek ses kalitesine sahip benzersiz hoparlörler üretiyor.

Unvanı “hoparlör heykeltıraşı” olan tasarımcı ve sanatçı Shunsuke Kawasaki, surround ses sistemini esas alarak kendi robot ordusunu kuruyor. Kawasaki Art Speaker markası altında ürettiği bu robot hoparlörlerin yapımında; alüminyum, plastik, akrilik ve ahşap gibi malzemeler kullanıyor. Amacı, kendi başlarına sanat eseri olan heykelsi hoparlörler yaratmak. Kawasaki’nin çalışamaları, 14 -30 Nisan 2023 tarihleri ​​arasında Somewhere Tokyo galeride The Shape of Frequency – Speakers by Shunsuke Kawasaki başlıklı bir sergide meraklılarıyla buluşacak.

Ses kalitesi gözetilerek yaratılan biçimler

Robotik sanat hoparlörleri, 5 farklı türde hoparlörden oluşan bir seri. Bu türler; Oculus Cerberus, Tria Acrylics, Candenti Mole, Potato ve Unum Truncus olarak sıralanıyor.

Oculus Cerberus, üç altın renkli hoparlör ızgarasına sahip ve bu ızgaralardan surround ses çıkarıyor. Gümüş kapağındaki düğmeyle açılıyor. Tria Acrylics modeli, şeffaf olan üç altın test tüpüne sahip. Ses üst kısmından çıkıyor. Candenti Mole, pençe benzeri bacakları ve istilacı robotlara benzer duruşuyla kendini belli ediyor.

Hoparlör Sanatı

Oculus Cerberus

Potato da Candenti Mole’a benzer şekilde 3 bacaklı bir robot. Görünümü biraz eski kameraları Unum Truncus, bana ocak gözlerini anımsattı. Diğer modellere daha canlı renklerde bir hoparlör. Kawasaki, hoparlörlerinin geleneksel hoparlörlerden farklı ve eğlenceli olmasını amaçlamış. Bunu da gerçekten başarmış.

Hoparlör Sanatı

Tria Acrylics

Kawasaki yalnızca görünüme değil, sesin kalitesine odaklanan bir tasarımcı. Sanat hoparlörlerini 360 derece eşit işitilebilir bir sese sahip olacak şekilde tasarladığını belirtiyor. Her bir hoparlörü ayrıntılara dikkat ederek ve ses kalitesini göz önünde bulundurarak şekillendiriyor. Ayrıca sınırlı sayıda ürettiği bu eserlerin hem Bluetooth üzerinden kablosuz hem de kablolu olarak çalıştığını söylüyor.

Tasarımcının çalışmalarını Instagram hesabı üzerinden takip edebilirsiniz.

Bigumigu’da yer verdiğimiz diğer yaratıcı hoparlör projelerine buradan göz atabilirsiniz.

Candenti Mole

 

Hoparlör Sanatı

Potato

 

Unum Truncus

Görsel: Art Speaker