Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Louis Vuitton’ın Dünya Dışı Hoparlörü

Louis Vuitton’ın Dünya Dışı Hoparlörü

Sürreal tasarımları seven Louis Vuitton, uzay gemisi görünümlü Horizon Light Up adlı hoparlör tasarımını yenileyerek piyasaya sürdü.

Yakın zamanda klasik bir LV aksesuarı olarak konumlandırdığı iddialı tasarımıyla Horizon Light Up kulaklığını tanıtan Louis Vuitton, 2021 yılında duyurduğu UFO tasarımıyla o dönemde viral olan hoparlörünü renove ederek yeniden piyasaya sürdü. Louis Vuitton’ın web sitesinden satışa sunulan Horizon Light Up Speaker, boya tenekesi  ve fal kurabiyesi şeklindeki çantalarıyla devam eden sürreal tasarım akımının son örneği.

Horizon Light Up, Louis Vuitton Kadın Koleksiyonları Sanat Direktörü Nicolas Ghesquiere imzalı Toupie çantasından ilham alınarak, kulaklık, hoparlörler ve akıllı saatlerden oluşan teknoloji koleksiyonu Horizon serisinin bir parçası olarak tasarlandı. Daha önceki versiyonunda siyah rengiyle karşımıza çıkan hoparlör, bu kez uçan daire görünümünün her detayını vurgulayan gümüş rengine sahip.

Alışıldık hoparlör formundan ayrılan LED ışıklı uzay gemisi tasarımıyla dinleme deneyimine farklı bir boyut katan Horizon Light Up, sesi yerleşimine bağlı olarak istenilen yere yansıtarak 360 derecelik bir alana ses yayılımı sağlıyor. Tasarımın bas ses üretimi için sol ve sağ kanallardan beslenen bir tür düşük frekans hoparlörü subwoofer bölümü paslanmaz çelik kasaya sahip. Altı inç yüksekliğinde ve yedi inç genişliğindeki hoparlörün tasarımı, kolay taşınabilmesi için deri bir kayışla tamamlanıyor.

Bunun yanı sıra LVMH, tasarımdaki sürükleyici moda deneyimini metaverse evrenine taşımak için yakın zamanda Epic Games ile bir iş birliği gerçekleştirdiğini duyurdu. Bu stratejik ortaklık kapsamında Louis Vuitton, Unreal Engine, Reality Capture, Twinmotion ve MetaHuman teknolojisi dahil olmak üzere Epic Games araçlarından yararlanarak tasarlanacak deneyimlerle dijital ve fiziksel tüm evrenlerde müşterilerle etkileşim kurmayı amaçlıyor.

Görseller: Twitter, Instagram, Youtube