Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bavula Sığan Çamaşır Makinesi

Bavula Sığan Çamaşır Makinesi

Taşınabilir çamaşır makinesi G-Soak, az giysiyle seyahat etmek isteyenlere kolaylık sağlıyor.

Günümüzde su tesisatı gerektirmeyeninden atık suyu arıtıp yeniden kullananına, deterjan yerine ultrasonik ses dalgalarıyla hijyen sağlayanına çeşitli mini çamaşır ve bulaşık makinelerine rastlamak mümkün. Bunların birçoğu set üstü veya portatif cihazlar olarak tasarlanmış. Japon şirket Modern-G’nin seyahat tipi çamaşır makinesi G-Soak da taşınabilirlik konusunda çıtayı yükseltiyor.

G-Soak tek seferde 4 tişört veya 10 parça iç çamaşırı yıkayabiliyor

Bavul hazırlamanın en zorlu taraflarından biri, seyahat süresince yetecek kadar giysiyi planlamak. Bir giysi kirlendiğinde diğerine geçmek zorunda olmak, çok daha şişkin bir bavul hazırlamaya neden oluyor. Bu da hem enerji kaybına hem de strese neden oluyor. Çocuk sahibi olan aileler içinse ekstra zorlu bir süreç. Az giysi alıp gerektiğinde makinede yıkayabilmek ise bu seyahatin konforunu büyük ölçüde artırabilir. Modern-G’nin taşınabilir çamaşır makinesinin misyonu da bunu sağlamak. Hatta karavan ve çadır deneyimini daha konforlu hale getirmek için de fayda sağlayabilir.

Cihazın gövdesi, genişleyebilen bir silikon kaptan ibaret. Katlanabildiği için seyahat çantalarına ve yaşam alanlarına kolayca sığabiliyor. Genişletildiğinde 6 litrelik bir hacme sahip olan makine, bir seferde 4 bluz veya 10 parça iç çamaşırı yıkayabiliyor. Fotoğraflara bakılırsa katlandığında küçük boy bir tencere kadar yer kaplıyor. İçi boş olduğundan bavuldayken makinenin içine giysi yerleştirmek mümkün.

Normal bir çamaşır makinesiyle hemen hemen aynı şekilde çalışıyor. Temel olarak yaptığı şey, giysileri sabunlu/deterjanlı su içinde döndürmek. Hatta çamaşırları sıkarak kurutma yeteneği olduğu da belirtilmiş. Tam bir kurutma sağlayıp sağlamadığı konusunda detay verilmemiş ancak, sıkma işini kullanıcıya bırakmaması da bir şey… En azından kullanıcı su damlayan kıyafetleri çıkarıp elle sıkmak zorunda kalmıyor. Makinenin içindeki kullanılmış suyu boşaltmayı kolaylaştırmak için altta özel bir tahliye vanası mevcut. Bu da kirli suyu tuvalette yeniden kullanmak için kolaylık sağlıyor.

Görsel: Modern G


Bigumigu Yazarı
| GENEL