Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Katlanabilir Portatif Çamaşır Makinesi

Katlanabilir Portatif Çamaşır Makinesi

Ödüllü Çinli tasarımcı Kai Xia, yalnız yaşayanlar için hem yer hem de maliyet tasarrufu sağlayan katlanabilir portatif bir çamaşır makinesi tasarladı.

Kahve fincanından ilham alan ödüllü Çinli tasarımcı Kai Xia, hem yer hem de maliyet tasarrufu sağlaması amacıyla tek kişilik evlere yönelik katlanabilir portatif bir çamaşır makinesi tasarladı. Yaklaşık 200 milyon bekâr insanın yaşadığı tahmin edilen ülkede, tek başına yaşayan insan sayısı her geçen yıl artıyor. Bunun yanı sıra 2011 yılından beri artan konut fiyatlarını kontrol altına almak için uygulanan regülasyonlara rağmen insanlar halen oldukça küçük metrekarelere sahip ev, hatta odalarda yaşamak zorunda kalıyorlar. Çin’deki konut sorunu henüz çözülebilmiş değil.

Çin’in değişen demografik yapısının ve mekansal kısıtlamaların doğurduğu ihtiyaçlardan yola çıkan Xia, tek kişilik fazla yer kaplamayan bir ürün geliştirmeye odaklandı. Tasarladığı portatif çamaşır makinesi, standart bir çamaşır makinesine kıyasla fazla yer kaplamıyor ve kullanılmadığı zamanlarda katlanarak sıkıştırılabiliyor. Güç ve su tüketimi düşük olan silikon görünümlü makine, eskime, sararma ve aşınmaya karşı dayanıklı olması için termoplastik elastomerden üretildi.

Giysileri dezenfekte etmek için içerisinde antimikrobiyal mavi ışık bulunuyor. Düşük hızda çalıştığı için hassas kumaşların yıkanması için uygun olabilir. Giysileri yıkamadan önce ıslatabilir veya katlanabilir çamaşır makinesinin içine yıkama öncesi ıslanmaları için bırakabilirsiniz. Makineyi suyla doldurmak için bir hortumla musluğa bağlamanız gerekiyor. Makine başlatıldıktan sonra deterjan ekleniyor. Yıkamadan sonra suyu, cihazın altındaki borudan boşaltabilirsiniz. 

Görseller: Kai Xia