Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Su Tesisatı Gerektirmeyen Set Üstü Çamaşır Makinesi

Su Tesisatı Gerektirmeyen Set Üstü Çamaşır Makinesi

NIX; tesisat gerektirmemesi, su tasarrufu sağlaması ve az yer kaplaması sayesinde sıradan çamaşır makinelerine alternatif sunuyor.

Son yıllarda küçük boyutlu, deterjansız yıkayan ve su tasarrufu sağlayan sıra dışı çamaşır makineleriyle sıkça karşılaşıyoruz. Deterjansız yıkama yapan Evaque ve ultrasonik ses dalgaları sayesinde derinlemesine hijyen sağlayan taşınabilir cihaz Sonic Soak en çok akıllara kazınan örneklerdendi. NIX de az miktarda çamaşırı bekleme yapmadan yıkamayı sağlayan kompakt bir tasarım olarak dikkat çekiyor.

Hem sudan hem yerden tasarruf sağlayan set üstü çamaşır makinesi: NIX

İç çamaşırı, çorap, yüz maskesi gibi küçük çamaşırlar ya da tek bir tişört gibi az miktarda çamaşır her zaman insanı ikilemde bırakıyor. Acilen kullanmaya ihtiyacınız varsa hemen yıkamak istiyorsunuz ancak o kadarcık çamaşır için de makine çalıştırıp elektrik ve su harcamaktan kaçınıyorsunuz. Sonuçta bu tür çamaşırın kirli sepetinde uzun süre beklemesi gerekebiliyor. Ancak yeterli miktarda çamaşır birikince makineyi çalıştırma yolunu seçiyoruz. Bu tip çamaşırları makineden çıkarmak ise ayrı bir dert. Çorabın teki kaybolabiliyor veya diğer çamaşırların arasında kalıp uzun uzun aramaya neden olabiliyor. EZVALO tarafından geliştirilen set üstü makine NIX, tam da bu sorunlara çare olmak için yaratılmış.

NIX yıkama sırasında az su kullanarak yıkama yapıyor, ardından kurutuyor ve sterilize ediyor. Bu mini makina, sudan tasarruf etmeyi vadederken aynı zamanda tasarım olarak da kullanım kolaylığı sunuyor. Kullanıcıların çamaşırlarını yüklemelerini, boşaltmalarını ve gözlerini kontrol etmelerini kolaylaştıran eğimli bir tambura sahip. Daha da önemlisi NIX, entegre su tankı sayesinde su tesisatı gerektirmeden dilediğiniz her yerde kullanabileceğiniz bir cihaz. NIX’in ana kapısının üst kısmında bulunan dijital ekran, kullanıcıların yıkama programı seçmesine olanak tanıyor. Bu yönleriyle, CES’i takip edenlerin aşina olduğu tesisat gerektirmeyen set üstü bulaşık makinesi Tetra’yı anımsatıyor.

2021 iF Tasarım Ödülü için kısa listeye kalan NIX, kullanıcıya hem yerden hem de sudan tasarruf sağlıyor. Ayrıca üzerinize bir şey döküldüğünde leke kalmaması için acil yıkama yıkama yapmanız gerekirse yine bu makineyi kullanabiliyorsunuz.

Görsel: EZVALO