Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bir Çamaşır Makinesi Ne Kadar Sessiz Çalışabilir?

Bir Çamaşır Makinesi Ne Kadar Sessiz Çalışabilir?

Miele, çamaşır makinelerinin ve kurutucularının olağanüstü sessizliğini göstermek için bir çamaşırhaneyi kayıt stüdyosuna dönüştürdü.

Farklı formlarda ve işlevsellikte çamaşır makineleri, hayatı kolaylaştıran özellikleriyle birbirlerinden ayrılıyor ve rekabete giriyor. Yaratıcı bir fikirle üretilen çamaşır makineli egzersiz bisikleti birbirinden çok farklı iki aktiviteyi bir araya getiriyor. Çamaşırları yıkamakla kalmayıp sonrasında katlayan Laundroid bir gardırop organizatörü gibi çalışıyor ve katlama derdine son veriyor. Deterjana gerek duymayan Evaque, elektriğe ve tesisata gerek duymayan Drumi minik boyutlarıyla her an her yerde kullanılabiliyor. Farklı özellikleriyle ön plana çıkan çamaşır makinelerin tanıtımında ise yaratıcı fikirler işi farklı bir noktaya çıkarabiliyor.

Soyunma odasına giden koridorun girişini çamaşır makinesine benzeten LG, Stockholm Moda Haftası’nda kıyafetleri podyuma çıkmadan hemen önce yıkamaya cesaret gösteren AEG ve çamaşır makinesinin tam döngüsünü 66 dakikalık bir resitale dönüştüren Samsung cihazlarının özelliklerini farklı bakış açılarıyla ele alıyor.

Sessiz çalışan çamaşır makineleri eşliğinde müzik kaydı

Samsung gibi çamaşır makinesinin tanıtımında müziğin gücünü kullanan bir diğer marka Almanya merkezli şirket Miele oldu. Ancak Miele uzun soluklu bir müzik dinletisi yerine sessizliğe odaklanıyor. Serviceplan Group tarafından hazırlanan Laundry Records kampanyasında bir otelin çamaşırhanesi gerekli tüm ekipmanlar ve ses mühendisleriyle beraber kayıt stüdyosuna dönüştürülüyor. Serviceplan Group; Louder ajansından fikir, strateji ve görsel, Mediaplus Digital’den medya ve halkla ilişkiler, Fancy State Music ve Antidrama Studio’dan ise prodüksiyon desteği alıyor.

miele

Rus sanatçı Dmitry Malikov, stüdyoda yeni eserini kaydederek makinelerin kusursuz sessizliğini test eden ilk kişi oldu. Dmitry ve müzisyen arkadaşları davuldan gitara kadar farklı müzik aletleriyle stüdyoya dönüşen çamaşırhaneye girdi ve performanslarını gerçekleştirdi. Bu projeye özel bestelenen neoklasik eser kayıt altına alındı. Makinelerin dönme hızından etkilenmeyerek oldukça başarılı bir kayıt alan ekip bu esere Keep Spinning adını verdi.

Miele, parçalarını kaydetmek isteyen diğer müzisyenleri de bu garip stüdyoya davet ediyor. Sessiz çalışan makineler eşliğinde kayda girmek isteyen sanatçılar internet sitesinden başvuruda bulunuyor. Profesyonel kayıt ve müzik videosu çekimi kazanmak için başvuruda bulunabiliyor. Bununla birlikte markanın ürünlerinin sessizliğini vurgulayacak albümün bir parçası olma şansı yakalıyor.

Künye

Client: Miele
Pazarlama Direktörü: Veronika Shlepina
Ajans: Serviceplan Russia
CEO: Olga Starichenko
İdari Yaratıcı Yönetmen: Evgenia Arabkina
Stratejik Planlama Direktörü: Anastasia Boykova
PR: Louder
Müzik Prodüksiyon: Fancy State Music Agency
Film Prodüksiyon: Antidrama Studio
Yönetmen: Aydar Sharipov

Görsel: YouTube