Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kanepenin Altındaki Gizli Dünya

Kanepenin Altındaki Gizli Dünya

Zohar Dvir’in "Mercury’s Retrograde" adlı animasyonu, evindeki kanepesinde kaybolan bir genç kızın hayal dünyasına odaklanıyor.

Geniş bir hayal gücü özgün çizgilerle birleştiğinde harika 2B animasyonlar ortaya çıkıyor. Türbin yüzlü savaş pilotunun hikayesi Turbine, yaratıklı bir korku hikayesi olan The Surrogate ve farklı yaştan insanlara göre zamanın göreceliğini anlatan Five minutes to sea yakın zamanda yer verdiğimiz en güzel 2B animasyon örneklerindendi. Mercury’s Retrograde de bu yılki keşiflerimiz arasındaki yerini alan yeni bir 2B animasyon.

https://www.instagram.com/p/CGW2WoCglgR/

Kısa animasyon Mercury’s Retrograde, görsel sanatçı ve animatör Zohar Dvir’in imzasını taşıyor. Bu yıl animasyon festivallerinden ödülle dönen film, üç hafta önce Vimeo’da da paylaşılmış ve Staff Pick seçilerek öne çıkarılmış.

Hayal dünyasında kaybolmak

Edvard Munch’ın Çığlık adlı ikonik tablosuna gönderme yapan bir sahneyle açılan film, izleyiciyi Y kuşağının zihninde gerçeküstü bir yolculuğa çıkarıyor. Ardından hayata dair önemli sorularına yanıt arayan şaşkın Y kuşağı karakterimiz ekrana geliyor. Evinde oturmuş Magic 8-Ball (Mattel firması tarafından üretilen, fal bakmada veya tavsiye vermede kullanılan bir oyuncak) ile oynayan karakterimiz yavaş yavaş kanepeye gömülerek hem kendini hem de oyuncağını kaybediyor. Bundan sonrasında ise rengarenk halüsinasyonların içine dalıyor. Girdiği her hayali ortamda da oyuncağını aramaya devam ediyor. Gerçekten keyifle izlenen ve insanı çokça gülümseten 6 buçuk dakikalık bir animasyon bu.

Londra’da çalışmalarını sürdüren Zohar Dvir’i internet sitesi, Vimeo kanalı ve Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz.

Görsel: Zohar Dvir