Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Savaştan Türbin Yüzlü Olarak Dönen Bir Pilotun Hikayesi

Savaştan Türbin Yüzlü Olarak Dönen Bir Pilotun Hikayesi

Alex Boya'nın yönettiği kısa animasyon filmi Turbine, savaşın etkilerini kara mizahla ele alıyor.

Montreal merkezli yönetmen Alex Boya’nın imzasını taşıyan Turbine, savaşın karmaşık etkilerini ikili ilişkiler üzerinden ele alıyor. Kanada Ulusal Film Kurulu tarafından sunulan kısa animasyon filmi, savaştan dönen pilot kocasıyla kavuşmak üzere tırtıl gibi ilerleyen bir trene binen kadının yolculuğuyla açılıyor. Kadın kocasını gördüğü anda, uçak motoruyla kocasının yüzünün yer değiştirdiğini fark ediyor.

Savaş, dönüşüm ve aşk

Turbine karanlık atmosferinin içinde mizahı eksik etmeyen bir film. Özellikle pilotun tavan vantilatörüne aşık olması ve karısının onları yakalayıp kıskanması gibi detaylar gülmekle ağlamak arasında gidip gelmenize neden oluyor.

Animasyonun çizgi kalitesi de çok etkileyici. Alex Boya, karakterlerin ellerindeki kırışıklıklardan saçlarındaki kıvrımlara kadar detaylı çizimler yapmış. Detaylarda gerçekçi bir yaklaşım olsa da filmin mizah yönünü destekleyen karikatürize bir estetik de – örneğin karakterlerin portrelerinde – mevcut.

Alex Boya, filmdeki bu estetik yaklaşımın organik bir şekilde ortaya çıktığını belirtmiş. Bu organik süreci şöyle tarif ediyor: “Tıpkı yüzerken vücudum yerine suya odaklanmak gibi, stil düşünmek yerine sadece çizilen konuya odaklanmak işe yarıyor.”

Alex Boya’nın çalışmalarını Instagram’ı ve internet sitesi üzerinden takipleyebilirsiniz.

Görsel: Vimeo