Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Modüler Bauhaus Koltukları

Modüler Bauhaus Koltukları

Bauhaus'un 100. yılı şerefine tasarlanan "Bauhaus Seating System" blok oyuncak setlerinin eğlencesini mobilya tasarımına taşıyor.

Tasarım, mimari ve sanat dünyasının en önemli ekollerinden Bauhaus, geçtiğimiz yıl 100. yılına girmiş, hatta bu yıl dönümü şerefine, Bauhaus binası görünümünde bir araç dünya turuna çıkmıştı. Bu akımın en çok etkilediği alanlardan bir de mobilya tasarımı. Bu yaklaşımla tasarlanan mobilyalar, hem görsel olarak çarpıcı, hem de işlevselliği ve değişkenliği tüketicilerde bir uyum hissi uyandırıyor. İşlevselliğin ön planda olması, bu tasarım stilinin seri üretimde yer bulmasının ardındaki en önemli etkenlerden.

“Bauhaus Seating System” Bauhaus’un ikonik oyuncak bloklarından ilham alıyor

Avustralya’da, hem Bauhaus’un 100. yılı hem de Bauhaus okulunda eğitim görmüş mobilya ve oyuncak tasarımcısı Alma Siedhoff-Buscher – çocuklar için tasarladığı ikonik blok setleriyle tanınıyor – şerefine bir proje hazırlandı. National Gallery adlı sanat müzesi için Len Furniture tarafından hazırlanan “Bauhaus Seating System” adlı koltuk seti, değiştirilebilir ve özelleştirilebilir bir mobilya sisteminden oluşuyor. Tasarımları yapan isim ise Helen Kontouris. Koleksiyon bu yıl Avustralya’da 2020 Good Design Awards ödülünü (Gold) alarak dikkatleri üzerine çekti.

The Bauhaus Seating System koleksiyonundaki parçalar ister küçük bir ofis alanı, ister geniş bir açık ofis alanı olsun herhangi bir mekana uyacak şekilde şekil ve boyut değiştirebiliyor. Tıpkı oyuncak blokları gibi, kullanıcının isteğine göre düzenlenebiliyorlar.

Bauhaus Seating System Bauhaus Seating System Bauhaus Seating System

Görsel: Instagram, Vimeo