Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Portfolyoya Artırılmış Gerçeklik Dokunuşu

Portfolyoya Artırılmış Gerçeklik Dokunuşu

Melih Oğuz, Reality Composer uygulamasını kullanarak portfolyosunda artırılmış gerçeklik deneyimi yaşatıyor.

CV veya portfolyo hazırlarken yaratıcılığı kullanmak veya uzmanı olduğunuz alanda yapabileceklerinizi göstermek işe alım sürecinde yardımcı olabilir. Özellikle yaratıcılık gerektiren bir alanda çalışıyorsanız. Örneğin grafik tasarımcısı ve animasyon sanatçısı Søren Rosenkrands Danielsen’in stajyerlik başvurusu için hazırlamış olduğu Your New Intern Søren isimli portfolyosu tasarımcının grafik tasarım, motion graphics, 8-bit gibi tekniklerdeki yetkinliğini akılda kalıcı bir şekilde gösteriyordu. Nick Jones‘un Altın Oran’a uygun olarak hazırlanmış portfolyosu ise sahip olduğu tasarım ve kod bilgisini gösterirken estetik bir yaklaşım sunuyordu. Yaratıcı sektörlerde bu tür farklılıklar görüşmeler sırasında dikkat çekici farklar yaratıyor. Bu yaratıcı sunumlar arasına portfolyosunu güncelleyerek farklı bir yaklaşım getiren Melih Oğuz’u da dahil edebiliriz.

melih oğuz

Melih Oğuz’un portfolyosunda bir gezinti

TBWA\Istanbul’un Kayıp Yüzler, Ulaşılamayanlar ve son olarak pandemi döneminde #SizinGibisiYok etiketli kampanyalarının yaratıcı ekibinde yer alan Melih Oğuz, portfolyosuna artırılmış gerçeklik dokunuşu yapıyor. Reality Composer platformuyla tüm portfolyosunu AR hale getiren Melih, sanal gerçekliği kullanarak dikkat çekici bir iş ortaya koyuyor. Reality Composer, 3B modelleri tasarlamaya ve AR uygulamaları oluşturmaya olanak sağlayan bir uygulama. Burada tasarlanan işleri kod yazmadan AR olarak iPad veya iPhone üzerinden deneyimlenebiliyor.

Melih Oğuz’un AR portfolyosunda; kısa bir özgeçmiş, dahil olduğu işler, kazandığı ödüller dairesel bir şekilde yan yana yer alıyor. Kullanıcılar artırılmış gerçeklik deneyimi ile portfolyo içerisinde bir gezintiye çıkabiliyor.

Özellikle pandemi dönemiyle birlikte iş görüşmelerinin sıklıkla çevrimiçi olarak gerçekleştiğini düşünürsek Melih Oğuz’un yaratıcılığını kullanarak ortaya çıkarmış olduğu portfolyosu, bu dönemin dinamiklerine oldukça uyum gösteriyor. Aynı zamanda kişinin yapmış olduğu işleri, yeteneklerini ve özgeçmişini toplu halde görmemize imkan tanıyor.

 

 

Görsel: Melih Oğuz