Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Pandeminin En Büyüklerine Özel Big Mac

Pandeminin En Büyüklerine Özel Big Mac

McDonald’s Türkiye, #SizinGibisiYok etiketli kampanyasında özveriyle görevini sürdüren sağlık çalışanları için Big Mac’in ismini değiştirdi.

Pandemi sürecinde en ön saflarda her daim sağlık çalışanları yer alıyor. Bugüne kadar onları merkeze alan pek çok kampanyanın ve tasarımın haberini yaptık. İllüstratör Zeynep Özatalay’ın öncülüğünde başlayan sağlık çalışanların portrelerini çizme hareketi, Hubei’de yaptığı murallarla COVID-19 kahramanlarını onurlandıran Duyi Han, Droga5 New York tarafından Facebook için yaratılan birlikte olursak kaybetmeyiz temalı kampanya bu işler arasında sayılabilir. McDonald’s Türkiye de bu süreç içerisinde büyük fedakarlık gösteren sağlık çalışanları için #SizinGibisiYok etiketiyle bir kampanya gerçekleştirdi.

McDonald’s Türkiye’den sağlık çalışanlarına gönülden bir teşekkür

TBWA\Istanbul tarafından yaratılan kampanyada Big Mac’in ismi günümüzün büyük kahramanlarıyla yer değiştiriyor. Big Mac kutularında yapılan değişiklikle çalışanların isimlerine özel Big Mac’ler sunuluyor. Big Mert, Big Elif, Big Ece, Big Ahmet, Big Betül gibi yüzlerce isim için özel olarak üretilen kutularla pandemi sürecinin en büyükleri onurlandırılıyor.

big mac

Kampanya McDonald’s Türkiye’nin sosyal medya kanallarından yayınlanan görsellerle destekleniyor. Siparişlerini teslim alan sağlık çalışanları ise Instagram Hikayeler üzerinden isimlerine özel gelen Big Mac kutularını paylaşıyor.

Künye

Müşteri: McDonald’s Türkiye
Müşteri Yetkilisi: Elif Göktaş, Özdeş Dönen Artak, Tuğçe Özarpacı, Simge Akgün Birinci, Barış Uzer
Reklam Ajansı: TBWA\Istanbul
CCO: İlkay Gürpınar
ECD: Volkan Karakaşoğlu
CD: Mesut Koçarslan
Yaratıcı Ekip: Mesut Yüksel, Melih Oğuz
Genel Müdür Yardımcısı: Tuğyan Çelik
Marka Ekibi: Ender Orfanlı, Ayşenaz Altınöz, Çağla Yalçınkaya ve Simay Yaman
Stratejik Planlama Ekibi: Özgün Özkalay, Can Değerli
Ajans Prodüktörü: Efe Koçdağ, Fırat Kılıç

Görsel: Instagram, TBWA\Istanbul