Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Apple 20 Milyon Maske Tedarik Etti

Apple 20 Milyon Maske Tedarik Etti

Tim Cook sağlık çalışanları için şimdiye kadar 20 milyon maske tedarik ettiklerini ve yüzü tamamen kapatan yüz kalkanı üreteceklerini duyurdu.

COVID-19 salgının yayılın hızını yavaşlatmak için herkesin maske kullanması gerekiyor. Bu durum sağlık çalışanlarının ihtiyacı olduğunda maskeye ulaşmasını zorlaştırıyor. Dünya genelinde bir maske sıkıntısı yaşanıyor. Maske eksikliğini gidermek amacıyla bu alanda hizmet vermeyen şirketler de elini taşın altına koyuyor ve maske üretebilecek olanlar seri üretime geçiyor. New Balance’ın ve Ford Motor Company’nin ABD’de maske ihtiyacını karşılamak maske üretimine geçtiğini haberlerimize taşımıştık. Ülkemizde de Ford Otosan çalışanlarının sağlık çalışanları için yüz maskesi üreteceği açıklanmıştı.

Sağlık çalışanları için N95 maske

Apple CEO’su Tim Cook Twitter hesabından yaptığı paylaşımda sağlık çalışanlarına destek vermek amacıyla yürüttükleri çalışmada son durumu paylaştı. Paylaşıma göre Apple’ın bugüne kadar tüm dünyada hükümetlere ve hastanelere 20 milyondan fazla N95 maske bağışladıklarını açıkladı. Sağlık çalışanları ile birlikte görevlerine devam eden diğer bütün çalışanların gerekli koruyuculara sahip olması için çalışmalara devam edeceklerini bildirdi. Şirket, maskeleri tedarik sıkıntısının en çok olduğu bölgelere dağıtmak için dünyanın dört bir yanındaki hükümetler ile iletişime geçiyor.

Tim Cook yüz kalkanı üreteceklerini açıkladı

Tim Cook bununla birlikte yüzü tamamen kapatan yüz kalkanı geliştirdiklerini ve haftada bir milyon adet üretim kapasitesine çıkabileceklerini duyurdu. Maskeler öncelikli olarak ABD’deki sağlık çalışanları ve ihtiyaç sahipleri için üretilecek.

Şirket mühendisleri, tedarikçileri ve operasyon ekibi ürün tasarımından maskelerin üretimine ve lojistiğine kadar her alanda görev yaptı. İlk teslimat California bölgesindeki Kaiser Hastanesi’ne gerçekleştirildi. Apple tarafından üretilen yüz siperleri 100’lük kutular halinde paketlenerek gönderiliyor. İki dakikadan kısa sürede kullanıma hazır hale getirilebiliyor.

Görsel: Laurenz Heymann