Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Ford Otosan Sağlık Çalışanları için Maske Üretecek

Ford Otosan Sağlık Çalışanları için Maske Üretecek

Ford Otosan COVID-19 salgınından dolayı artan tıbbi malzeme gereksinimi karşılamak amacıyla sağlık çalışanları için maske üreteceğini açıkladı.

COVID-19 salgını ile mücadelede her sektör kendi imkanları doğrultusunda girişimlerde bulunuyor. Virüsün daha fazla yayılmaması ve daha fazla insanın hayatını kaybetmemesi için medikal malzemelerin ve cihazların ihtiyaç doğrultusunda anlık olarak temin edilmesi kritik önem taşıyor. 25 Mart tarihinde yayınlanan haberimizde Ford Motor Company’nin ABD’de COVID-19 salgınına karşı gerekli medikal malzemelerin daha hızlı üretimi için gerçekleştirdiği iş birliklerini anlatmıştık. Bu medikal malzemeler arasında elektrikli hava temizleme solunum maskelerinden, yüz maskelerine kadar farklı ürünler yer alıyordu.

Ford Otosan prototip denemeleri tamamladı

Ülkemizde de gönüllüler tarafından kurulan kolektif üretim hareketi 3 Boyutlu Destek medikal ihtiyaçlar doğrultusunda yardımcı olmak için çalışmalarını sürdürüyor. Ford Otosan da bugün yaptığı açıklamada “Alkışlar yetmez, maske üreteceğiz” diyerek tıbbi malzeme gereksinimi için destek vereceklerini açıkladı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı ile yapılan görüşmelerin ardından 3B yazıcılar ve basit kalıplarla prototip üretimine başlandığını duyurdu.

Açık kaynaklardan alınan yüz maskesi örnekleri sağlık personelinden gelen yorumlar ve ihtiyaçlar göz önünde bulundurularak yeniden tasarlandı. Yüz maskelerinin benzerlerinden en önemli farkı ise 150 derecelik açısı ile yüzün tamamını sararak daha yüksek koruma sağlaması. Maskelerin ön camında özel olarak geliştirilen PET veya PETG malzemeleri kullanılacak.

Haydar Yenigün’den dernek üyelerine çağrı

Ford Otosan Genel Müdürü ve Otomotiv Sanayicileri Derneği Başkanı Haydar Yenigün dernek üyesi tüm şirketlere de çağrıda bulanacaklarını açıkladı. Ne kadar çok katkı sağlanırsa o kadar hızlı bir şekilde üretimin gerçekleşeceğini belirtti. Zorlu koşulda çalışan sağlık çalışanları için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını söyledi. Ford Otosan’ın kısa bir süre içerisinde on binlerce yüz maskesi üretmesi bekleniyor.

Tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgını ile mücadelede tüm sektörlerden her türlü katkı önem taşıyor. Geçtiğimiz gün Anadolu Efes, Ahbap derneği ile ortaklığı sonrası 1 Milyon TL yardım kaynağı ayırdığını duyurmuştu. Koç Holding ise bugün Divan İstanbul ve Divan İstanbul City otellerini sağlık çalışanlarının hizmetine sunduğunu açıkladı.

Görsel: Twitter, Ford Blog