Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Anadolu Efes’ten COVID-19’un Ekonomik Etkilerini Hisseden Emekçilere 1 Milyon TL

Anadolu Efes’ten COVID-19’un Ekonomik Etkilerini Hisseden Emekçilere 1 Milyon TL

Anadolu Efes COVID-19 salgınından etkilenen yeme, içme ve eğlence sektörü çalışanlarının yanında olmak için Dayanışma Birlikte Güzel kampanyası kapsamında 1 milyon TL kaynak ayırdı.

Dünya Sağlık Örgütü’nün pandemi olarak sınıflandırdığı COVID-19’un sağlık açısından yarattığı sonuçlarının yanı sıra ekonomik sonuçları da ortaya çıkmaya başlıyor. COVID-19 salgının yayılmasıyla birlikte ülkemizde de işletmeleri zor günler bekliyor. Salgının ekonomik boyutu henüz tam anlamıyla kendini göstermemişken hükümet açıkladığı ekonomik paket ile işverenlere destek olmaya çalışıyor.

Öte yandan işten çıkarılan veya ücretsiz izin verilen çalışanlar için durum ilerleyen günlerde daha zor olacak gibi duruyor. Salgının yayılması ile birlikte tedbir amacıyla işletmeler belirsiz bir süre boyunca kapatılıyor. Yeme içme ve eğlence sektörü de bu işletmelerin arasında yer alıyor.

Anadolu Efes Ahbap Derneği ile iş birliği gerçekleştirdi

Bu sektörlerde çalışan garson, komi, aşçı, barmen gibi binlerce çalışanın bu zorlu sürecinde yanında olmak isteyen Anadolu Efes, Ahbap Derneği ile iş birliği gerçekleştirdi. Dayanışma Birlikte Güzel kampanyası kapsamında yeme içme ve eğlence sektörü çalışanlarının bir nebze de olsa yükünü hafifletmek için 1 milyon TL kaynak ayrıldı. Kampanya doğrultusunda ayrılan para ile 5 bin aileye destek olunacak.

Başvuruda bulunmak için İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgedeki kapatılan mekanlarda çalışmış olmak gerekiyor. COVID-19 sebebiyle işini kaybeden, ücretsiz izne çıkarılan, maaşını eksik ya da hiç alamayan emekçiler başvuruda bulunabilecek. Anadolu Efes tarafından belirlenen kriterlere uygun kişilerin belirlenmesi konusunda incelemeleri Ahbap Derneği gerçekleştirecek. Haluk Levent tarafından kurulan sivil toplum kuruluşu belirlenen ailelere temel gıda ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için 200 TL değerinde alışveriş kartları ulaştıracak.

Başvuruları Ahbap değerlendirecek

Ülkemizin ve dünyanın böylesine zorlu bir süreçten geçtiği zamanlarda dayanışma ve birlikteliğin önemi daha da belirginleşiyor. COVID–19 sebebiyle işlerinden olan emekçilere sağlanacak en ufak katkı onları ekonomik açıdan bir süre de olsa rahatlatacak. Yeme içme, eğlence veya diğer tüm sektörlerdeki şirketlerin ekosisteme katkıda bulunması ve dayanışma içinde olması gerekiyor. Anadolu Efes bu konuda Ahbap platformu ile iş birliğine girerek öncülük ediyor.

Detaylı bilgi ve başvuru için Ahbap internet sitesini ve Anadolu Efes sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz.

Görsel: Twitter