Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
New Balance’tan ABD’deki Maske Üretimine Destek

New Balance’tan ABD’deki Maske Üretimine Destek

New Balance ABD'deki maske ihtiyacını karşılamaya destek olmak için Lawrence kentine yer alan üretim tesisinde maske üretecek.

COVID-19 salgınının yayılımı dünya genelinde artarak devam ediyor. Virüsün Çin’den dünyaya yayılmasının ardından vaka sayıları da katlanıyor. Dünya genelinde vaka sayılarının hızlı bir şekilde artması ülkeler için bir sağlık krizi yaratıyor. Bireyler, kuruluşlar ve devletler her gün bir yenisi ile karşılaştığımız olağanüstü zorlukları çözmek için bir arada hareket etmeye çalışıyor. Pandemi sırasında hazırlıksız yakalanılan en önemli konu ise maskeler oluyor.

New Balance fabrikaları ayakkabı yerine maske yapacak

New Balance da ABD’deki işgücünün bir kısmını malzeme talebini karşılamak için görevlendirdi. ABD’deki kişisel koruma ekipmanları stoklarını arttırmaya yardımcı olmak için gönüllü oldu. “Dün ayakkabı yaptık bugün maske yapıyoruz” mottosu ile sosyal medya hesaplarından paylaşım yapan marka yüz maskeleri için prototip üzerine çalıştıklarını bildirdi. ABD’nin Massachusetts eyaletinin Lawrence kentine yer alan üretim tesisinde bu prototipler üzerinde çalışılıyor.

New Balance, ilerleyen günlerde Massachusetts’in bağlı olduğu New England bölgesindeki diğer fabrikalarında da üretime geçmeyi planlıyor. Çalışmalar ABD hükümeti, yerel tıp kurumları ve test merkezleri ile koordineli bir şekilde ilerliyor.

Bölgesel kuruluşlara finansal destek

Maskelere ek olarak New Balance Foundation (New Balance Vakfı) geçtiğimiz hafta bölgesel ve ulusal toplulukları desteklemek için 2 milyon dolar bağışta bulunduğunu açıkladı. Aralarında; No Kid Hungry, Boston Resiliency Fund, Groundwork Lawrence gibi kurumların yer aldığı topluluklar bu yardımdan faydalandı.

COVID-19 salgının artan etkisine tanık olduğumuz bu süreçte işin sağlık boyutu ile uğraşmak ve sonucunda ortaya çıkan ekonomik etkileri en aza indirmek için koordineli hareket etmek gerekiyor. Bu süreçte bireysel desteklerin yanı sıra şirketlerin ve devletlerin ortaklaşa gerçekleştirdiği çalışmalar hayati önem taşıyor.

Görsel: Twitter