Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Aydınger Kağıdı ve Pirinç Suyu ile Yapılmış Katkısız Mobilyalar

Aydınger Kağıdı ve Pirinç Suyu ile Yapılmış Katkısız Mobilyalar

Kişisel nedenlerle sağlıklı mobilyaya ihtiyaç duyan Pao Hui Kao, aydınger ve kağıdı ve pirinç suyu kullanarak kendi özel tasarım tekniğini geliştirmiş.

Klasik otomobil parçalarından, hurda bisiklet parçalarından, gerçek çimden, ambalaj kartonundan ve kağıttan yapılmış nice ilginç mobilya tasarımına şahit olduk. Bunlar içinde kağıt beklenmedik tasarımların malzemesi olarak sürekli karşımıza çıkıyor ve her zaman bizi şaşırtmaya ve sınırlarını zorlamaya devam ediyor. Bu defa Pao Hui Kao tarafından aydınger kağıdı ve pirinç suyu kullanarak yapılan büyüleyici mobilyalar var sırada.

Bembeyaz, masalsı mobilyalar

Eindhoven merkezli tasarımcı Pao Hui Kao, ev mobilyalarında kullanılan bazı pigmentlere ve kaplamalara alerjisi olduğunu fark ettiğinde, kendi minimalist koleksiyonunu yapmaya karar vermiş. Sonuç, neredeyse tamamen pirinç suyuna batırılmış aydınger kağıdı rulolarından yapılmış büyüleyici masalar, tabureler, raflar ve aydınlatma tasarımları.

Tasarımcı bu projeyle kağıdın işlevselliğini yeniden gözden geçirmeyi ve sıra dışı potansiyelini keşfetmeyi hedeflemiş. Tasarımların sağlamlığını artırmak için farklı boyutlarda kağıt rulolar kullanmış. Pirinç suyu hem sertleştirici hem de tutkal işlevi görüyor. Sadece malzeme açısından değil, estetik açıdan da oldukça farklı bir doku yakalamayı başarmış. Böylece ortaya sanat eseri gibi parçalar çıkmış. Zaten tasarım galerilerinin yanı sıra sanat galerilerinde de sergilenen çalışmaları var.

Bu malzemelerle çalışmaya başlaması ise yeni değil. Bunu sosyal medyadaki paylaşımlarından görebiliyorsunuz. 3 yıl önce, bu malzemelerle nasıl çalıştığını gösteren bir video da paylaşmış.

Pao Hui Kao’nın masalsı tasarımlarına internet sitesi üzerinden göz atabilir, Instagram’ından yeni çalışmalarını takip edebilirsiniz.

Pao Hui Kao Pao Hui Kao

Görsel: Instagram
Manşet görseli düzenlenmiştir.