Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Çim Koltuk Kiti: TERRA!

Çim Koltuk Kiti: TERRA!

Nucleo Studio tarafından tasarlanan mobilya kiti TERRA!, bahçenizde kendi çim koltuğunuzu yetiştirme imkanı sunuyor.

Yükselen çevre duyarlılığı, tasarımda da daha sürdürülebilir bir yaklaşımın gelişmesini sağladı. Gavin Munro’nun ağaçları sandalye, masa, lamba gibi kalıplarla yetiştirdiği organik mobilyalar böyle bir yaklaşımın ürünüydü. Yine tüketicinin kendi kendine yetiştirebildiği ürünler de tasarımda yeni bir vizyonun doğmasını sağladı. Mantar köklerinden yetiştirilebilen lamba GROW, iç mekanları bölen organik paravanlar Botanical Planter Screens bunun en güzel örnekleriydi. Bu defa ise tüketicinin arka bahçesinde yetiştirebildiği çim koltuk TERRA! var karşımızda.

TERRA! ile kendi koltuğunu kendin yetiştir

İtalyan tasarım kollektifi Nucleo Studio tarafından yaratılan TERRA!, kendin-yetiştir bir kit halinde kullanıcıya sunuluyor. Kitte, oluklu mukavvadan yapılmış bir iskelet yer alıyor. Oluklu mukavva üzerinde yer alan numaralar, kurulum için kullanıcıya kılavuzluk ediyor. Bu iskeletin toprak ve çimle kaplanmasıyla koltuk yavaş yavaş yetişmeye başlıyor. Çimler ekildikten sonra 10 gün içinde büyümeye başlıyor. Çimlerin tamamen yetişmesi ve böylece TERRA!’nın rahat bir koltuk halini alması yaklaşık 2 ay sürüyor.

Nucleo’ya göre, bir nesneyle yakınlık kurmanın en iyi yolu onun yaratıcısı olmaktan geçiyor. Dolayısıyla kurulum ve yetişme sürecinde verdiği emek, kullanıcının bu tasarımla özel bir bağ kurmasını sağlıyor.

Eğer sabırsızsanız ve koltuğunuzu hızlı bir şekilde kullanmaya başlamak istiyorsanız hazır çim rulosu satın alıp iskeleti bununla kaplayabiliyorsunuz. Böylece 2 ay değil 1 ay içinde koltuğunuzu kullanmaya başlayabiliyorsunuz.

İskelet tamamen lazer kesimle üretiliyor. Parçalar taşıma ve nakliye aşamasında kolaylık sağlayacak şekilde tasarlanmış. Yine parçaların birleştirme süreci de mümkün olduğu kadar basit tutulmuş. Parçalar birbirine geçmeli olarak birleştiğinden herhangi bir alet ya da ekstra bir malzeme (yapıştırıcı, zımba vb) kullanımı da gerektirmiyor. Gereken toprak miktarı ise 340 litre civarında. Çimler büyüyene dek kartonun aşırı miktarda ıslanmasını önlemek için yağmur sırasında üzerinin örtülmesi tavsiye ediliyor.

2016 yılında Kickstarter’da fonlanan TERRA!, hedeflediği desteği toplayarak başarılı olmuş. TERRA!SOFA adı altında 2 ve 4 kişilik versiyonları da sunulmuş.

Görsel: Kickstarter