Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İkonik Koltuklar Levi’s Kumaşlarıyla Yeniden Hayat Buldu

İkonik Koltuklar Levi’s Kumaşlarıyla Yeniden Hayat Buldu

Vitra ve The Visionary Lab ile iş birliği yapan Levi's, ikonik koltuklara atık kot kumaşla yeniden hayat verdi.

Levi’s, son zamanlarda tekstil atıklarını şık bir şekilde yeniden değerlendirdiği projelerle adından söz ettiriyor. Kapanan kot fabrikasında bekleyen eski kumaşlar için Crocs ile yaptığı iş birliği oldukça dikkat çekmişti. Marka bu defa The Visionary Lab ve Vitra ile iş birliği yaptı. Böylece ortaya Eames, Panton, Nelson ve daha nice ikonik koltuk tasarımından oluşan Icons Re/Outfitted isimli mobilya koleksiyonu ve sergi çıktı.

Bu koleksiyonu hayata geçirmek için birçok tasarımcı ve sanatçı; ikinci el mobilyaları, Levi’s parçalarıyla yeniden inşa etti. Her parça, onu inşa eden tasarımcının ve sanatçının özgün bakış açısını yansıtıyor.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Levi’s (@levis)’in paylaştığı bir gönderi

“Atıklar siz atana kadar atık değil”

Bu sanatçılardan biri, moda tasarımcısı ve tekstil sanatçısı Sophie Cagniart. Cagniart, geleneksel Japon nakış tekniklerini uygulayarak, Charles & Ray Eames’in Plywood Group LCW Koltuğunu modern duyarlılıklarla yeniden canlandırdı. Bu koltuk, bu yıl 150. yıl dönümünü kutlayan Levi’s 501’e övgü niteliğinde.

Moda tasarımcısı Tim Dekkers, George Nelson’ın Hindistan Cevizi Sandalyesini, yeniden kullanılmış denimden yapılmış keçeyi kullanarak ileri dönüştürdü. Moda ve tekstil tasarımcısı Kelly Konings, eskitilmiş bir görünüm sunmak için 2B dokumayı 3B efektle birleştirerek, çok sevilen Eames Şezlonglarını yeniden tasarladı. Levi’s’tan ölü stoktaki iplikler toplayarak, malzemeyi ağartmaya gerek kalmadan maviden neredeyse beyaza geçiş yapan bir ombre yapısı oluşturdu. Bir Eames Shell Sandalye, mimar Norman Monsanto tarafından bir zeytin ağacı gövdesine kaynaştırılarak kendisini ilginç bir ekosistemin içinde buldu. Konings tarafından üretilen denim mantarları bu organik gösteriye son noktaya koydu. Lagos’tan sürdürülebilir moda tasarımcısı Nkwo Onwuka, çağdaş modayı Afrika geleneğiyle harmanlayarak Amoebe koltuğa ikinci bir hayat verdi.


Icons Re/Outfitted ile verilmek istenen mesaj “Atıklar siz atana kadar atık değil.”. Levi’s kumaşlarla dikilen bu mobilya ikonları, markaya göre bir eylem çağrısı, değişim çağrısı ve gezegenimizin kutlanması. Koleksiyon Hollanda Tasarım Haftası’nda sergilenecek meraklılarıyla buluşmuş.

Görsel: Levis’s, The Visionary Lab