Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kullanılmayan Levi’s Kumaşlarıyla Renklenen Crocs’lar

Kullanılmayan Levi’s Kumaşlarıyla Renklenen Crocs’lar

Kapanan kot fabrikasında bekleyen eski kumaşlar, Levi's ve Crocs iş birliğiyle terlikleri kaplamak için kullanıldı.

Levi’s ve Crocs’un renkli iş birliği sayesinde, uzun süre boyunca talebi veya tüketimi gerçekleşmemiş, öylece stokta bekleyen kot kumaşlar yeniden hayat buldu. Kumaşların, Crocs’un All-Terrain Atlas model terliklerine dönüştürülmesine karar verilmiş. Terlikleri giydirme işi ise Japon denim sanatçısı Proleta Re Art tarafından gerçekleştirilmiş.

Kot kumaşından yapılmış çanta içinde sahiplerine teslim edilecekler

Kumaşlar, Levi’s’in 112 yıldır ortağı olan ve 2017’de kepenk kapatan Cone Mills White Oak fabrikasından geliyor. Bu fabrika, ABD’de hayatta kalan son selvedge (hem ön hem de arka yüzünde kendi kendine biten kenara sahip olan kumaş) denim fabrikasıymış. Bu nedenle kot giydirilmiş bu Crocs’ları alanlar artık eşi benzeri bulunamayacak bir terlik almış olacak. Ayrıca terlikler, yine denim kumaşlardan hazırlanmış bir çanta içinde sahiplerine ulaşacak.

Bu sınırlı sayıda üretilen terliklerden yalnızca 60 çift mevcut. Çoğunun üst kısmı şal desenli kot kumaşıyla kaplı. Mutlaka kot giymiş bir Crocs edinmek isteyenler ise Levi’s ve Crocs’un 22 Eylül’de piyasaya sürmesi beklenen başka bir tasarımı satın alabilecek. Bu yeni üründe üst kısım,  yıldız benzeri desenleri olan kot kumaşıyla kaplı olacak.

levis x crocs levis x crocs

Görsel: Proleta Re Art