Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Şimdiye Kadar Giyilen En Büyük Hikâye

Şimdiye Kadar Giyilen En Büyük Hikâye

Levi Strauss & Co., ikonik tasarımı 501'in 150 yıllık yolculuğunu jean pantolonun dahil olduğu gerçek hikayeleri anlatan kısa filmlerle özetliyor.

Levi Strauss & Co., yakın zamanda tasarımını yenilediği  ve 150. yaşını kutladığı ikonik jean pantolonu 501’in geçmişten bugüne dünya çapında yarattığı etkiyi “The Greatest Story Ever Worn” adlı kampanya kapsamında hazırladığı üç kısa filmle anlatıyor. Levi’s 501’in zaman içinde kültürel bir parça haline geldiğine atıfta bulunan Drago5 imzalı kampanya için hazırlanan filmlerde, dünyanın çeşitli noktalarındaki insanların Levi’s 501 ile ilgili gerçek hikayelerine yer veriliyor.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Levi’s (@levis)’in paylaştığı bir gönderi

1870’lerde Kaliforniya’da madenciler için üretilen ancak sonrasında tüm dünya genelinde benimsenen ikonik jean, zamansız bir tasarım haline gelerek 150 yıllık hikayesini, içine dahil olduğu insan hikayeleriyle birlikte zenginleştirmeyi başardı. İşte bu nedenle Levi Strauss & Co., bir moda efsanesine dönüşen jean pantolonunu 1970 yılının Jamaika’sından yola çıkarak anlatmaya başlıyor.

Precious Cargo adlı ilk filmde kot pantolonun Jamaika’ya gelişi ve günlük hayatın bir parçası haline gelmesi sahnelenirken, Fair Exchange adlı filmde Gürcistan’da ailesinin ineğini Levi’s 501 ile takas eden bir çocuğu görüyoruz. Son olarak üçüncü film olan Legends Never Die’da ise cenazesine katılanların tümünün 501 giymesini vasiyet eden ve vefatı sonrasında jean pantolonuyla birlikte yakılmak isteyen 501 hayranı bir adamın gerçek hikayesine yer veriliyor.

Melina Matsoukas ve Martin De Thurah imzalı kısa filmleri aşağıdaki videolardan izleyebilirsiniz. Kısa filmleri sosyal medya hesaplarından paylaşan Levi’s, “Daha fazla hikaye keşfetmek için bizi izlemeye devam edin” diyerek 150. yaş kutlamalarının devam edeceğinin sinyalini verdi.

Bir yandan kutlamalar sürerken diğer yandan da sürdürülebilirlik kapsamında dönüşümünü tamamlayarak 2030 yılına kadar tek kullanımlık plastikten tamamen uzaklaşmayı hedefleyen şirket, yakın zamanda Fashion for Good inovasyon platformunun Polybag adlı kompostlanabilir poşet projesine katıldığını duyurmuştu.

Görseller: Instagram, Youtube