Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Geri Dönüştürülmüş Denim Kumaşlarından Dev Mural

Geri Dönüştürülmüş Denim Kumaşlarından Dev Mural

Denim sanatçısı Ian Berry ile iş birliği yapan Levi Strauss & Co., geri dönüştürülmüş Levi's 501'lerden oluşan dev denim muralı Milano Tasarım Haftası'nda sergilemeye hazırlanıyor.

İkonik jean pantolonu 501’in 150. yaşı için Londra merkezli denim sanatçısı Ian Berry ile iş birliği yapan Levi Strauss & Co., Berry’nin geri dönüştürülmüş kotları kullanarak oluşturduğu dev muralı 18-23 Nisan tarihlerinde düzenlenecek olan Milano Tasarım Haftası’nda sergilemeye hazırlanıyor. 10 metre genişliğinde ve 4 metre boyundaki dev denim mural, Milano Üniversitesi’nin şehrin en sembolik binalarından biri olan Via Festa del Perdono’daki tarihi Ca’ Granda kampüsünde düzenlenecek Design Re-Evolution sergisinin bir parçası olacak.

Mural üzerinde 1880’lerin kovboylarından İkinci Dünya Savaşı sırasında fabrikalarda ve tersanelerde çalışan kadınlara ve 1970’lerin motorcularına uzanan ve kültürel arketipleri temsil eden yedi farklı figür yer alıyor. “Efsaneler Asla Ölmez” yazılı bir pankart etrafındaki hippi, punk, motorcu ve kovboy gibi figürlerle farklı dönemlere hakim olan Levi’s 501 stilini tasvir eden sanatçı, Kuzey Londra’daki atölyesinde parçalı olarak tasarladığı eseri ilk olarak Paris’te sergileneceği alanda bir araya getirdi. Sanatı reklamcılık kariyerine tercih eden Berry, 10 yılı aşkın bir süredir denim kumaşlar üzerinde çalışıyor.

Denim kumaş artıklarını kullanarak pek çok ünlü ismin portresini yapan sanatçı, eserlerinde kullanmak üzere yalnızca geri dönüştürülmüş kumaşları tercih ediyor. Bir süredir Levi’s ile iş birliği halinde olan Berry, Levi’s 501 modelinin 150. yılı kutlamaları için geri dönüştürülmüş 501 parçalarını, mavi tonlu bir tablo görünümünde başarılı bir şekilde kolajlayarak markanın şimdiye kadarki en büyük reklam panosuna da imza atmış oldu. Denimin gerçek tarihinin İtalya’nın Cenova kentinde başladığını belirten sanatçı, Milano Tasarım Haftası’nda yer almanın kendisi için bu nedenle ayrı bir öneme sahip olduğunu söylüyor.


Geri dönüştürülmüş 501 pantolonlardan üretilen dev denim muralın tanıtım videosunu aşağıda izleyebilir; denim sanatçısı Ian Berry’nin diğer işlerine ise web sitesinden ya da Instagram hesabından göz atabilirsiniz. 501 kutlamalarına tam gaz devam eden Levi Strauss & Co., ayrıca 501’in 150 yıllık yolculuğunu kutladığı ‘Şimdiye kadar giyilen en büyük hikaye’ kampanyası için jean pantolonun dahil olduğu gerçek hikayelerin anlatıldığı kısa filmler yayınlamıştı.


Görseller: Twitter, Youtube, Instagram