Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Gövdesi Dönünce Verandası Açılan Karavan

Gövdesi Dönünce Verandası Açılan Karavan

Çekme karavan Romotow, gövdesi döndürüldüğünde kullanıcıya geniş bir veranda sunuyor.

Karavanlar artık ev konforunu aratmayan sıra dışı yaşam alanları olarak karşımıza çıkıyor. Asansörlü karavan, balkonlu karavan, suda da gidebilen tekne karavan, ofis karavan ve daha nice farklı örnek tasarımda kalıpları aştı. Romotow da döner yapısıyla internette oldukça ses getirdi.

Şık ve fütürist bir döner tasarıma sahip olan Romotow, belki de piyasadaki en orijinal römork karavanlardan biri. Döndürülerek açıldığında, dört ila altı kişilik yataklı ana kabinin yanında konumlanan üstü kapalı bir verandaya sahip.

Gövde, çatıdaki güneş panelleriyle şarj olan hidrolik sistem sayesinde dönüyor

Açılır veranda, otomatik hidrolik sistemle mümkün olmuş. Sistem, römorkun çatısındaki güneş panellerinin yardımıyla şarj edilen bir lityum pille çalışıyor. Mekanizma, kabini 90 derece dışarı doğru iterek bir L şekli oluşturuyor. Böylece çok geniş bir veranda ortaya çıkıyor. Ek olarak, müşteri isterse verandaya böcekleri uzak tutmak için ağ yan duvarlar ve yerleşik katlanır mobilyalar eklenebiliyor.

Romotow’un geniş alan vaadi yalnızca verandasıyla sınırlı değil. İç mekanın ön cephesi boyunca cam pencereler uzanıyor. Böylece yemek/oturma odası olan bu bölümde kullanıcı, iç mekanda olsa bile manzaraya hakim oluyor. Bu oturma alanları katlanarak yatağa dönüşebiliyor. Ayrıca arka taraftaki yatak odasında da çapları neredeyse yan cephe kadar olan 2 adet dairesel pencere bulunuyor.

Güneş panelleri, monte edilmiş TV’ler ve dış mekan projeksiyon sistemi gibi tercihe bağlı olarak eklenecek eşyalar ve özellikler Romotow’u neredeyse kalıcı olarak barınma alanı getirecek derecede konforu yükseltiyor.

Romotow, Yeni Zelanda’da üretilmiş ve başlangıç ​​fiyatı 429.000 Yeni Zelanda Doları (yaklaşık 270.000 ABD doları).


Görsel: Romotow