Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
BMW ve The North Face’ten Kumaş Karavan

BMW ve The North Face’ten Kumaş Karavan

BMW ve North Face'in, hava alan özel kumaştan yaptığı süper hafif FUTURELIGHT karavan CES 2019'da tanıtıldı.

BMW ve outdoor giyim üreticisi The North Face, çok hafif bir çadır-karavan inşa etmek üzere güçlerini birleştirdi. Bu güç birliğinden doğan süper hafif FUTURELIGHT karavan, geçtiğimiz hafta salı günü CES 2019’da tanıtıldı.

Nefes alabilen, su geçirmez kumaş

FUTURELIGHT karavanın yapımında uygulanan nanospinning (nano iplik çekme/nano eğirme) işlemi,The North Face tasarımcıları kumaş zarına hava geçirgenliği kazandırmasına imkan tanımış.The North Face tasarımcılarına göre bu kumaş, dünyanın en gelişmiş nefes alabilen ve su geçirmez malzemesi. Nanospinning işlemi, kumaşta nano boyutta delikler oluşturuyor ve bu sayede kumaşın su geçirmezliği korunurken inanılmaz bir gözeneklilik sağlanıyor. Böylece kumaşın içinden hava geçebiliyor ve standart kumaşlardan çok daha fazla havalandırma sağlıyor. Bu kumaş teknolojisine FUTURELIGHT adı verilmiş ve FUTURELIGHT karavan da, yeni kumaşın hazır giyimin ötesindeki potansiyel kullanımlarını gösteriyor.

FUTURELIGHT karavan, BMW’nin 2008 yılına ait konsept otomobili BMW GINA Light Visionary’den ilham alarak tasarlanmış. Bu konsept otomobilin de dış yüzeyi tamamen kumaştan yapılmıştı.

FUTURELIGHT karavan, kubbeli bir gözyaşı karavan görünümünde ve çekme karavan olarak tasarlanmış.The North Face, spor giyimin yanı sıra açık hava sporları için donanım malzemeleri satıyor ve karavan da ilk olarak onun ürünü olarak piyasaya sürülecek.

Görsel: BMW