Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Asansörlü Karavan

Asansörlü Karavan

SAIC Maxus'un yeni Life Home V90 Villa Edition adlı karavanı genişleyebilen yapısı, asansörü ve akıllı ev teknolojisine sahip oluşuyla dikkat çekiyor.

Pandeminin gölgesinde kısıtlamalarla ve endişelerle yaşarken karavan hayali kurmayan çok az insan kalmıştır aramızda. Bulaşma endişesi, nüfus yoğunluğunun fazla olduğu yerlerden uzakta yaşama arzusunu tetikliyor. Ayrıca karavan, kısıtlama koşullarında sık sık yer değiştirebilmeyi mümkün kılan daha özgür bir yaşam biçimi sunuyor. Bu sıkıntılı sürecin uzama olasılığı da söz konusu. Dolayısıyla karavan yaşamında bir parça konfora da hayır demek zor. Nissan’ın karavan ofisi çalışanlar için bu konforu sunan örneklerden biriydi. Balkonlu karavan Living Vehicle 2021 ise küçük ev standartları sunan lüks bir yaşam alanı vadediyordu. Şimdi yine SAIC Maxus’un Life Home V90 Villa Edition adlı şaşırtıcı aracıyla karşı karşıyayız.

Life Home V90 Villa Edition

Yatay ve dikey eksende genişleyen bir yaşam alanı: Life Home V90 Villa Edition

Uzak Doğu’ya özgü mini karavanlardan çok farklı bir Asya RV stiline sahip olan Life Home V90 Villa Edition, önemli ölçüde geniş bir yaşam alanı sunuyor. Bu alan genişliğinin ardında ise iki önemli özellik yatıyor. Birinci özelliği, park edildiğinde ana gövdesinin yanlara doğru açılıp genişleyebilmesi. İkincisi özelliği ise park halindeyken yukarı doğru genişleyebilmesi. Dolayısıyla bu araç tıpkı adından da anlaşıldığı üzere iki katlı bir villa şeklini alıyor. İkinci kat açıldığında ise bu kata asansörle çıkılabiliyor. Bu arada ikinci kat alçak değili tam yükseklikte, tabandan tavana camdan yapılmış ve minik bir balkonu da var. Karavanın akıllı teknolojiyle donatılmış olduğunu da tahmin etmişsinizdir.

SAIC Maxus, Life Home V90 Villa Edition’ı, özelleştirme programının olanaklarını ortaya koyabilmek adına geçtiğimiz Ekim ayında düzenlenen bir ilk etkinlikte tanıtmıştı. Büyük, son teknoloji C Sınıfı karavan, bu program kapsamındaki yeni RV ailesinin amiral gemisi olarak nitelendiriliyor.

Villa Edition gibi ağır bir araç, dağlarda eğimli ve virajlı yollarda sürülmeye pek uygun görünmüyor. Dolayısıyla macera peşinde olanlar ve çok sade bir yaşamı hayal edenler için pek ideal olmayabilir. Ancak belirli kamp alanlarında uzun süreli konaklamayı tercih edenler için ideal bir yaşam alanı olabilir.

İkinci katın camdan olması, kullanıcının doğanın ortasında manzaranın tüm keyfini çıkarabilmesini sağlıyor. Kullanıcı mahremiyet istediğinde camlar opak moda ayarlanabiliyor. Üst kat 12,4 metrekare, alt kat ise ikili yan duvar genişletmeleri sayesinde daha büyük 20 metrekareye çıkabiliyor.

Life Home V90 Villa Edition

Aracın kokpiti ve yaşam alanındaki elektronik cihazlar Maxus’un X-Connect RV akıllı sistemi üzerinden kontrol edilebiliyor. , yaşam alanı ve araç kokpiti etrafındaki tamamen bağlı elektronik ve kolaylıkları kontrol eder. Yolcular, duvara monte edilmiş bir dokunmatik ekran, mobil cihaz veya diğer uyumlu giyilebilir cihazlar üzerinden sisteme erişebiliyorlar. Mobil uygulama, ses ve hareket kontrolü, karayolu yolculuğu için optimize edilmiş akıllı ev özellikleri de mevcut.

Görsel: SAIC Maxus