Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Küpe Kulaklıklar

Küpe Kulaklıklar

NOVA Producsts tarafından sunulan küpe tasarımına sahip Nova H1 kulaklıklar sesi doğrudan kulak kanalına yönlendiriyor.

Tasarım ile teknolojiyi birleştiren Jade Culture Earphone Jue 20 adlı kulaklık hem bir takı hem de kulaklık olarak kullanılabilen şık bir tasarıma sahipti. Kulakları acıtmayan ergonomik yapısı sayesinde müzik tutkunları için iyi bir ses kalitesi sunarken kullanılmadığı zamanlarda kişinin stilini tamamlayacak şık bir kolyeye dönüşüyordu. Münih merkezli bir girişim olan NOVA Producsts tarafından fonlanan Nova H1 de küpe ve kulaklık konseptini birleştiriyor.

Hem küpe hem kulaklık

İkili setler halinde satışa çıkacak olan 7 gram ağırlığındaki küpelerin her birinde inci taneleri bulunuyor. Gümüş gövdeye sahip küpeler, sesi doğrudan kulak kanalına yönlendiren bir teknolojiye sahip. Bluetooth ile akıllı telefona bağlanabilen Nova H1, patentli teknolojisi sayesinde sesi kulak memesinden kulak kanalına doğru direkt olarak iletiyor. Bu sayede dışardan bakıldığında sıradan bir küpe gibi gözüken kulaklıklar aslında sadece kullanıcını duyabileceği frekanslarda sesi kulağa iletiyor. Ayrıca kulak kanalını tamamen kapatmadığı için etraftan gelen seslerin duyulmasına da imkan tanıyor.

Bu teknolojiyi SXSW 2019’da deneme şansını da bulduğumuz Bose Frams’in akıllı gözlüklerine benzetebiliriz. Kulağın hemen üzerinde yer alan minik hoparlörler, çevrenin duyamayacağı ancak kullanıcının rahatlıkla duyabileceği ses frekansları gönderiyordu.

nova

Şarj kutusu da kulaklığın kendisi kadar şık bir tasarıma sahip

Her iki küpede yer alan mikrofonlar sayesinde kullanıcılar telefon görüşmesi gerçekleştirebiliyor. Küpelerin arkasında yer alan düğmeye basılarak çağrılar kabul ediliyor. Bu düğme şarkıları durdurmak, oynatmak veya geçmek için de kullanılıyor. Nova H1 ile yapılan denemelerde görüleceği gibi telefon görüşmelerinde ses gayet net bir şekilde karşı tarafa iletiliyor. Kullanıcının sesini alan kulaklıklar rüzgar sesini engelliyor. Bu sayede net bir görüşme sağlanıyor.

 

Yine estetik bir tasarıma sahip olan şarj kutusu, küpeleri tek bir pil süresi boyunca 5 kere şarj edebilecek kapasiteye sahip. Şarj kutusu USB-C bağlantısı ile kablolu olarak veya kablosuz şarj cihazı vasıtasıyla şarj edilebiliyor. Nova H1 ise tek bir dolumda üç saate kadar kullanım imkanı sunuyor.

Kickstarter’da fonlanan ürün henüz destek sürecinin bitmesine 27 gün kalmışken hedeflenen barajı çoktan aşmış ve 90 bin dolardan fazla destek almış durumda. Tasarım çalışmalarına 2019 yılında başlanan ürün aylar süren geliştirmeler sonrası son halini aldı ve üretime hazır hale geldi. Ekip fonlanma sürecinin sonrasında üretim süreci ile ilgili gelişmelerin devam edeceğini ve önümüzdeki ağustos ayından itibaren satışların başlayacağını açıkladı.

Görsel: Kickstarter, YouTube, Instagram