Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kulaklık Kolye

Kulaklık Kolye

Yibai Science & Technology tarafından tasarlanan "Jade Culture Earphone Jue 20" adlı kulaklık, kullanılmadığı anlarda kolyeye dönüşüyor.

Son yıllarda farklı aksesuarlara entegre edilmiş ya da farklı aksesuarların şeklini almış kulaklık tasarımlarına sıkça rastlıyoruz. Özellikle kemik iletimi teknolojisi bu alanda ilerlemeye sebep olan etkenlerden. Hem güneş gözlüğü hem kulaklık olan Bose Frames ve kendinden kulaklıklı saç aksesuarları en akılda kalıcı örneklerdendi. Jade Culture Earphone Jue 20 ise kullanılmadığı zamanlarda kolye olarak şıklığı tamamlayan bir tasarıma dönüşüyor.

Jade Culture Earphone Jue 20 tek hareketle kolyeye dönüşüyor

Bir müzik tutkunu için kulaklığın ses kalitesi, kulakları acıtmayacak bir ergonomiye sahip olması ve kullanılmadığı zamanlarda birbirine dolanmayacak akıllı bir tasarıma sahip olması en önemli kriterler olsa gerek. Bunlara ek olarak stili tamamlayacak şık bir tasarımı olması da o kulaklığı vazgeçilmez hale getirebilir. Hem kulaklık hem de bir takı olarak tasarlanan Jade Culture Earphone Jue 20 tüm bu ihtiyaçlara cevap verebilmeyi hedefliyor. Bu arada bunun bir konsept tararım olduğunu da ekleyeyim.

Jade Culture Earphone Jue 20

Shenzen merkezli teknoloji şirketi Yibai Science & Technology tarafından tasarlanan kulaklık, iF DESIGN ödüllerinin bu yılki kazananları arasında. Kulaklık, zümrüt yeşili ve altın rengi olmak üzere iki farklı renk seçeneğiyle sunulmuş. Kullanılmadığında sağ ve sol kolu manyetik olarak birbirine kilitlenebiliyor ve böylece kolye görünümüne bürünebiliyor. Kolye olabilmesi sayesinde, kulaklığın kordonunun birbirine dolanması da önlenmiş oluyor. AirPods’da yaşanan düşüp kaybolma sorununun da önüne geçilmiş oluyor. Kullanıcı kulaklığı kullanmak istediğinde tek hareketle kolları ayırarak kulağına takabiliyor.

Jade Culture Earphone Jue 20

Görsel: iF DESIGN