Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Fütüristik Tasarımıyla Reevo Elektrikli Bisiklet

Fütüristik Tasarımıyla Reevo Elektrikli Bisiklet

Beno Technologies tarafından dört yıllık bir geliştirmenin sonucu olarak sunulan Reevo tasarımı ve özellikleriyle geleceğin elektrikli bisikletlerine göz kırpıyor.  

Bugüne kadar farklı tasarımlarda ve özelliklerde elektrikli bisikletler gördük. Katlanır bisiklet HiMo H1, Smacircle S1 ve şişirilebilir elektrikli bisiklet Poimo portatif oluşuyla tasarım açısından farklılaşıyordu. Web Summit 2019’da tanıtılan NIU Aero EB-01, motor destekli hızlanma sağlayan Cowboy, çift ön tekerli elektrikli bisiklet Electric Juggernaut MDV ise özellikleriyle elektrikli bisiklet kategorisine yenilikler getiriyordu. Beno Technologies tarafından geliştirilen ve fütüristik tasarımıyla dikkat çeken Reevo elektrikli bisiklet ise adeta bilim kurgu filmlerinden çıkmış görünüşüyle geleceğin elektrikli bisikletlerine göz kırpıyor.

reevo

Tasarım ve güvenlik bir arada

Beno Technologies, avangart estetiği ile Reevo’yu geleceğin elektrikli bisikleti olarak tanımlıyor. Telleri bulunmayan tekerlek gövdesi, ışıklarının konumlandırması, parmak izi sensörlü kilidi ile diğer bisikletlerden ayrılıyor.

Şehir içi kullanım için tasarlanan bisiklet üç aşamalı güvenlik sistemine sahip. Gidonlarda yer alan parmak izi okuyucu sayesinde kullanıcısı bisikleti sadece kendi kullanımı için özelleştirebiliyor. Ayrıca asma kilidi sayesinde fiziki olarak da güvenlik önlemlerini almak mümkün oluyor. Bununla birlikte GPS takip sistemi ile bisikletin nerede olduğu anlık olarak telefondan görülebiliyor.

reevo

Göbeği olmayan tekerlekler

Tekerlek sabit jant boyunca bir yatak üzerinde hareket ediyor. Tasarımsal açıdan göze hoş gelen bir yaklaşım sunuyor. Ancak işin teknik boyutlarında soru işaretleri var. İçi boş bölüm depolama alanı gibi alternatif seçenekler için güzel olsa da sağlamlık konusunda problemler yaratabilir. Tekerleklerin bir aksın etrafında dönmesi hafif ve sağlam bir çözüm sunarken Reevo’nun tekerleklerinde tüm sistem yatağın içerisinde kaldığı için bisikletin bakımını zor hale gelebilir. Bunula birlikte bisikleti yönlendirmek daha sorunlu hale gelebilir. Yine de Beno Technologies elektrikli bisikletin bakım gerektirmeyeceğini iddia ediyor. Böylesi bir durumda tekerlekler sadece tasarım açısından ön plana çıkacak ve kusursuz bir iş başarılmış olacak.

Reevo ön satışta

48 volt pil ile gelen Reevo üç saatlik sürede tamamen doluyor. Ancak şirket kullanım süresiyle ilgili bir bilgi paylaşmıyor. Elektrikli bisiklet, ABD versiyonunda 750 watt’lık motora Avrupa versiyonunda ise 250 watt’lık motora sahip olacak. Ön ve arka tekerleklerin yanlarına monte edilmiş LED aydınlatmalar görünüş açısından estetik bir yaklaşım sunuyor. Işıklar hava karardığında veya karanlık bir ortama girildiğinde otomatik olarak yanıyor.

Yaklaşık dört yıllık bir geliştirmenin sonucu olarak ortaya çıkan Reevo birkaç hafta önce ön satışa çıktı. 1,899 dolarlık indirimli ön satış fiyatıyla oldukça ilgi gördü. Ancak jantsız tekerlek başta olmak üzere fren sistemi ve diğer donanımları konusunda şüpheci yaklaşanlar da bulunuyor. Üçüncü taraf testlerin ve incelemelerin yapılmamış olması da kuşku uyandırıyor. Tüm bu duruma rağmen elektrikli bisiklet tasarımına farklı bir yaklaşım getirmesiyle ilgi çekiyor.

Görsel: Twitter, Instagram, Reevo