Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Audi’den Elektrikli Enduro Dağ Bisikleti

Audi’den Elektrikli Enduro Dağ Bisikleti

İtalyan motosiklet ve bisiklet üreticisi Fantic ile iş birliği yapan Audi, Dakar rallisi aracından ilham alarak geliştirdiği elektrikli enduro dağ bisikletini tanıttı.

İlk elektrikli bisiklet deneyimini 2012 yılında piyasaya sürdüğü ‘E-Bike Wörthersee’ ile hayata geçiren Audi, yeni tasarımıyla bu alandaki iddiasını farklı bir boyuta taşıyor. İtalyan motosiklet ve bisiklet üreticisi Fantic ile iş birliği yapan Alman otomobil üreticisi, yeni elektrikli enduro dağ bisikletini tanıttı. Nihai arazi aracı olarak lanse edilen bisiklet, Audi’nin ilk kez bu yıl düzenlenen Dakar rallisinde kullanılan otomobili Audi RS Q e-tron‘dan ilham alınarak üretildi.

Alüminyum ve karbon fiber malzemeler kullanılarak sınırlı sayıda üretilen elektrikli dağ bisikletinin enduro çerçevesi sürüş kolaylığı amacıyla hafif alüminyumdan yapıldı. Bunun yanı sıra Incas 2.0 hidrolik frenler ve hassas vites değiştirmeyi sağlayan SRAM GX grup seti ile donatıldı. Pili ve gücü Fantic tarafından desteklenen bisiklet, 90 Nm tork sunan Brose S-MAG 36 Volt 250 Watt elektrik motoruna ve 36-volt 720 Wh bataryaya sahip. Eco, Tour, Sport ve Boost olmak üzere 4 seviyede elektrik desteği sağlıyor. Eco, maksimum verimlilik ve mesafe için kalibre edilirken; Boost, engebeli rotalarda maksimum destek sunmak için geliştirildi.

 

Gidonun üzerinde hız ve pil seviyesi gibi verileri gösteren bir dijital ekran bulunuyor. Pil seviyesi yüzde 10 altına düştüğünde, şarj seviyesi göstergesi ekranın sağ üst köşesinde yanıp sönmeye başlıyor. Audi elektrikli enduro dağ bisikletinin en dikkat çeken özelliği, süspansiyon çatalının sahip olduğu hareket kabiliyetini artıran RXF 38 M.2 süspansiyon maşası ve donanımı. Bu sayede tam 180 mm’lik süspansiyon hareketine sahip olan bisiklet, daha geniş tekerlekler ve arazi lastikleriyle birlikte bilhassa yokuş aşağı sürüşte hayli iddialı.

Audi geçtiğimiz yıl, 2026 yılından itibaren küresel pazara yalnızca elektrikli otomobiller süreceğini ve 2033 yılına kadar içten yanmalı modelleri aşamalı olarak piyasadan çekeceğini duyurmuştu. Şirket ayrıca 2022 yılında önceki 12 aya göre yüzde 44 artışla 100 binin üzerinde elektrikli otomobil sattığını açıkladı. Elektrikli araç pazarına giderek daha fazla eğilen Audi, lektrikli enduro dağ bisikletini 10 bin 131 dolardan satışa sundu. Audi elektrikli enduro dağ bisikletinin detaylı teknik özelliklerine buradan göz atabilirsiniz.

Görseller: Audi