Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Porsche’den İki Yeni Elektrikli Bisiklet

Porsche’den İki Yeni Elektrikli Bisiklet

Porsche, eBike Cross Performance ve EXC isimli yeni elektrikli bisiklet modellerini piyasaya sürdü.

Porsche, 2021’de piyasaya sürdüğü Cross eBike serisine iki yeni model ekledi. Bu full süspansiyonlu elektrikli bisikletlerden biri eBike Cross Performance, diğeri ise eBike Cross Performance EXC adını taşıyor. eBike Cross Performance EXC, bir bakıma diğer modelin özelleştirilebilir versiyonu. Porsche, performans odaklı bu yeni modeller için Alman bisiklet üreticisi Rotwild ile iş birliği yapmış. Bisikletler, “hem yokuş aşağı hem de yokuş yukarı heyecan verici bir deneyim” vaadiyle tanıtılıyor.

Karbon kadronun tasarımında, Porsche otomobillerin eğimli tavan hattından ilham alınmış

Porsche eBike Cross Performance bisikletler, arazide Fox Factory süspansiyonu, Shimano EP-801 motor ve 630 WH pil ile birlikte maksimum performans sunuyor. Elektrikli 12 vitesli Shimano arka vites aktarıcı hem yokuş yukarı hem de yokuş aşağı her zaman doğru vitesi veriyor. EP‑801 motor iki farklı sürüş profili sunar: Profil 1 Eco, Trail ve Boost olmak üzere üç destek modu sunarken, Profil 2’nin İnce Ayar Modu’nda 15 adede kadar destek parametresi ayrı ayrı ayarlanabiliyor.

Porsche elektrikli bisiklet

Auto Shift isimli otomatik Vites değiştirme işlevi, sistemi bağımsız olarak değiştirirken Free Shift isimli serbest geçiş işlevi, krank hareketi olmadan vites değiştirmeye imkan tanıyor. Magura’nın dövme alüminyumdan yapılmış güçlü dört pistonlu hidrolik MT7 fren sistemi, optimum yavaşlama deneyimi yaşatıyor.

Porsche elektrikli bisiklet

Fox 34 Float Factory süspansiyon çatalı, arkada 100 mm hareket mesafesine sahip Fox Float DPS Factory hava şoku ve 120 mm hareket mesafesi ile birinci sınıf konfor sunuyor. Crankbrothers Synthesis Enduro Carbon tekerlek seti, ön ve arka tekerlekte farklı bir jant teli gerilimi ile yön dengesi sağlıyor. Rotwild B220 Flatriser 35 gidonu karbondan yapılmış ve 780 mm genişliğinde. Karbon kadronun tasarımında, Porsche 911 ve Porsche Taycan’ın sportif eğimli tavan hattından veya “uçuş hattından” ilham alınmış.

Porsche eBike Cross Performance EXC, Porsche Exclusive Manufaktur’dan seçilen renkler sayesinde kişiselleştirilmiş gereksinimleri karşılamak ve gerçek zanaatkarlığı ortaya koymak için tasarlanmış. Porsche hayranları için kült statüsüne sahip olan Star Ruby Neo, Metalik Buz Grisi, Metalik Mamba Yeşili, Carmine Red, Shade Green Metallic ve Shark Blue renk seçenekleri Porsche eBike Cross Performance EXC için de geçerli.

Porsche eBike Cross Performance, 14.250 dolar fiyatla; EXC sürümü ise 15.350 dolar fiyatla piyasaya sürülmüş.

Bisiklet dünyasından özenle seçtiğimiz yeniliklere buradan göz atabilirsiniz.

Görsel: Porsche