Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Mürekkebi Dijitalleştiren Tükenmez Kalem

Mürekkebi Dijitalleştiren Tükenmez Kalem

Nuwa Pen adlı yapay zekâ destekli tükenmez kalem, mobil uygulamalarla entegre ve senkronize bir şekilde çalışarak el yazısıyla yazılmış notları dijitale aktarıyor.

Nuwa Innovation tarafından geliştirilen yapay zekâ destekli tükenmez kalem, Google Takvim, Todoist, e-posta gibi akıllı telefonlardaki pek çok uygulama ile entegre çalışarak el yazısıyla yazılmış notları ve karalamaları dijitalleştiriyor. Geçtiğimiz Ocak ayında Las Vegas’ta düzenlenen CES 2023 organizasyonunda prototipi tanıtılan Nuwa Pen, metin en doğru şekilde tanımlayabilmek için sıklıkla birlikte kullanılan optik karakter tanıma (OCR) ve yapay zeka (AI) teknolojilerinden yararlanıyor.

İçinde barındırdığı üç ayrı kamera ile gelişmiş bir Trident görüntüleme sistemine sahip olan tükenmez kalem, kağıt ve kalemle yazılan yazıları OCR ve AI yardımıyla senkronize dijital notlara dönüştürüyor. Nuwa Pen, yazılan metinleri yalnızca motamot bir şekilde dijitale aktarmıyor; aynı zamanda yazılan istemleri de algılayarak entegre olduğu uygulamalar üzerinde çalışabiliyor. Örneğin “Salı sabah 9:00’da bütçe toplantısı” yazmanız, Nuwa Pen’in bu istemi takviminize eklemesi için yeterli. Bunun yanı sıra kalemin kendisinde 2 Gb dahili bellek bulunurken, Nuwa Pen+ uygulaması ile notlar için sınırsız bulut depolama imkânı sunuyor.

 

Yalnızca 15 dakika şarj süresi ile 2 saatlik yazma ve yazıları dijitale aktarma deneyimi sunan yapay zekâ destekli tükenmez kalem için Nuwa Innovation, geçtiğimiz günlerde Kickstarter‘da kitle fonlaması kampanyası başlattı. Öte yandan Techcrunch’tan Haje Jan Kamps, Nuwa Pen’in prototipinin projede anlatılanları yansıtmadığını belirten dikkat çekici bir yazı kaleme aldı.

Kendisine iletilen prototipin demoda gösterilen kalemlerle aynı olmadığını belirten Kamps, kalemin algıladığı metni dijitale aktarırken söylendiği kadar anlaşılır ve başarılı olmadığını çektiği kısa bir video ile ortaya koydu. Nisan ayında Nuwa’nın kurucusu ve CEO’su Marc Tuinier’ın, şirketin CES’e getirdiği prototipi “acele bir iş” olarak nitelediğini itiraf ettiğini yazan Kamps, cihazın yazılım optimizasyonuna ihtiyacı olduğunun altını çiziyor. Yapay zekâ destekli tükenmez kalem Nuwa Pen’in tanıtım videosuna aşağıda göz atabilirsiniz.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Nuwa Pen (@nuwapen)’in paylaştığı bir gönderi


Görseller: Twitter, Youtube, Instagram