Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yapay Zekâ Destekli Elektrikli Puset

Yapay Zekâ Destekli Elektrikli Puset

Alman Glüxkind şirketi tarafından üretilen Ella adlı elektrikli bebek puseti, yapay zekâ desteği sayesinde otonom sürüş deneyimi sunuyor.

Alman Glüxkind şirketi tarafından üretilen Ella adlı elektrikli bebek puseti, yapay zekâ desteği sayesinde kendi kendine yol alabiliyor. 2020 yılında Anna Hunger ve Kevin Huang tarafından kurulan Glüxkind, Almanca’da “şanslı çocuk” anlamına geliyor. CES 2023’te tanıtılan Glüxkind imzalı Ella adlı bebek pusetinin sağladığı imkânlarla ise ebeveynler daha şanslı görünüyor.

Pedal destekli elektrikli bisikletlere benzer bir teknoloji kullanılan pusette, yokuş yukarı gidebilmek için çift motor sistemi ile yokuş aşağı sürüşler için fren destek mekanizması bulunuyor. Bünyesinde bulunan çok sayıda sensör ile yol üzerindeki engelleri ve insan kontrolünde olup olmadığını algılayabilen Ella, aynı zamanda sensör ve kameralardan oluşan 360 derecelik bir güvenlik ağına sahip.

Glüxkind tarafından yayınlanan demo videosunda yokuş aşağı giderken yere düşen oyuncağı almak için pusetten uzaklaşan ebeveyni algılayan Ella’nın ilerlemeyi keserek durduğu görülüyor. Pusetin ebeveynlere sağladığı bir diğer kolaylık, uyutmak amacıyla ileri ve geri hareket ederek bebeği sallayabilmesi. Bunu yaparken beyaz gürültü özelliği de sunan Ella, ebeveynlere ihtiyaçları olan molayı, bebeklere ise derin bir uyku vadediyor.

Bu yılın Nisan ayında 3 bin 300 dolara satışa sunulacak olan yapay zekâ destekli elektrikli puset, şirketin web sitesi üzerinden ön siparişe açılmış durumda. Ella’nın yeteneklerini gösteren demo videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.

Görseller GluxKind, Instagram, Youtube