Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
ChatGPT’nin Kim Olmasını İstersiniz?

ChatGPT’nin Kim Olmasını İstersiniz?

ChatGPT, doğru komutlarla 50'den fazla konuda profesyonellere yardımcı olabileceğini gösteren bir rehber yayınladı.

Yazar, geliştirici, yatırımcı danışmanı ve muhasebeci… Open AI tarafından geliştirilen ChatGPT’nin kariyeri bunlarla sınırlı değil. GPT-3 yapay zekâ dil modelini temel alan bir sohbet sistemi olan ChatGPT, 175 milyonu aşkın parametre ile birçok konuda metinsel içerikler üretebiliyor. ChatGPT tarafından yayınlanan bir rehbere göre doğru bilgi istemleri ile yapay zekâ 50’yi aşkın konuda profesyonellere yardımcı olabilir. Diğer bir ifadeyle doğru komutlar verildiğinde ChatGPT bir reklamcı olup kampanya hazırlayabilir; gazeteci gibi davranarak haber yazabilir; insan kaynakları uzmanı olarak aradığınız çalışanı sizin için bulabilir; başka bir yapay zekâyı sizin adınıza yönlendirebilir ve ona komutlar verebilir.

Yardıma ihtiyacınız olan bir konuda önce “Senden …. gibi davranmanı istiyorum.” yazdıktan sonra ChatGPT’ye görevini detaylı bir şekilde tanımlamanız gerekiyor. Örneğin gazeteci gibi davranmasını istediğinizde, bazı temel mesleki detayları belirtmelisiniz. Ardından ihtiyacınız olan cevabı ChatGPT’den almak için ilk görevini ona tanımlamalısınız.

 

Bigumigu olarak rehberdeki komutlara uyarak ChatGPT ile bir deneme gerçekleştirdik ve aşağıdaki sonucu aldık:

 

Öte yandan ödevini hazırlamak için ChatGPT’yi kullanan öğrencilerle birlikte intihal tartışmalarının odak noktasına yerleşen ChatGPT, ortaya çıkardığı metin veya kodlara yapay zekâ tarafından hazırlandığını gösteren bir tür parmak izi eklemenin yollarını arıyor. OpenAI’nin konuk araştırmacısı Scott Aaronson, Teksas Üniversitesi’nde katıldığı bir konferansta kriptografik sinyallerden oluşacak olan ayırt edici filigran üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Herkes tarafından deşifre edilebilecek olan filigran ile insanlar ellerindeki çalışmanın gerçek bir insan tarafından mı yoksa ChatGPT tarafından mı hazırlandığını anlayabilecekler.

Tüm bunların ardından New York eyaletindeki okullarda ChatGPT’ye erişimin yasaklandığı açıklandı. ChatGPT bir yandan kontrol altına alınmaya çalışılırken diğer yandan da daha geniş kitlelere ulaşmaya hazırlanıyor. Open AI’ye yaptığı 1 milyar dolarlık yatırımın karşılığını almak isteyen Microsoft’un bu yıl ChatGPT’yi arama motoru Bing’e entegre etmesi bekleniyor. ChatGPT’ye karşı yeni bir rakip piyasaya sürmeyeceğini duyuran Google ise internet aramalarını ChatGPT’nin beraberinde getirdiği endişelerden korumak üzere perde arkasında çalışmayı sürdürüyor.

Kaynak: Pexels, LinkedIn