Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Arçelik’ten Yapay Zekâlı Çamaşır Makinesi: Arçelik Neo

Arçelik’ten Yapay Zekâlı Çamaşır Makinesi: Arçelik Neo

Yapay zekâyı çamaşır yıkama teknolojisine entegre eden Arçelik, ilk otonom çamaşır makinesi Arçelik Neo’yu geliştirdi.

Türkiye’nin lider beyaz eşya markası Arçelik, yapay zekâ teknolojisini entegre ettiği ilk otonom çamaşır makinesi Arçelik Neo’yu tanıttı. Arçelik’in yapay zekâ destekli, ilk otonom çamaşır makinesi Arçelik Neo, alışılagelmiş makinelerin kumaş türüne göre sunduğu farklı programlar yerine ihtiyaca göre uygun yıkama adımlarını kendisi entegre akıllı sensörler aracılığıyla belirliyor. Şık ve çarpıcı tasarımı ile dikkat çeken Arçelik Neo’yu kullanırken, hassas, hızlı ve yoğun programlardan birini seçmeniz ve sonrasını yapay zeka destekli Optimix fonksiyonuna bırakmanız yeterli. Optimix fonksiyonu, özel sensörler sayesinde çamaşır makinesine konulan çamaşırın tekstil tipini, yük miktarını ve kir seviyesini otomatik olarak belirleyip su tüketimini, program süresini ve deterjan miktarını optimize eder. Böylece kullanılan deterjan miktarını, enerji ve su tüketimini en ideal seviyede tutar. Ayrıca kablosuz ağa bağlıyken, Arçelik Neo’ya her yerden erişilebilir ve güncel durumu kontrol edilebilirsiniz. Panelde sunulan program seçenekleri dışındaki alışılagelmiş yünlü, pamuklu, yorgan, perde gibi 16 farklı programı da tercih edebilirsiniz.

Arçelik, Neo’nun yeteneklerini etkileyici bir CGI çalışmasıyla tanıttı.

Yapay zekâ ile üstün yıkama performansı

Bugüne kadar müşterilerini birçok ilkle buluşturduklarına dikkat çeken Arçelik Türkiye Genel Müdürü Can Dinçer, markanın son inovasyonuna ilişkin, “1959 yılında ilk yerli çamaşır makinesini ve 1974’te ilk yerli tam otomatik çamaşır makinesini ürettik. Şimdi de ilk otonom çamaşır makinesi Neo’yu sunmaktan gurur duyuyoruz. Arçelik olarak sürdürülebilirlik odağımızı Ar-Ge ve inovasyon alanındaki gücümüzle birleştirerek müşterilerimize çevre dostu ürün ve teknolojiler sunmaya devam ediyoruz. Bunun en son örneği olan Neo, entegre akıllı sensörler ile kumaşın türü, kirlilik seviyesi ve yük miktarını tespit ediyor ve yapay zekâ destekli Optimix özelliği sayesinde, en doğru yıkama adımlarını kendisi belirliyor. Deterjan, su ve enerji tüketimini ideal seviyede tutuyor.” değerlendirmesinde bulunuyor.

Yüzde 24’ü geridönüştürülmüş materyallerden oluşuyor

İnovatif ürün ve teknolojileri ile sektörüne öncülük eden Arçelik’in geliştirdiği ilk otonom çamaşır makinesi Arçelik Neo’nun ağırlığının yüzde 24’ü geridönüştürülmüş materyallerden oluşuyor. Arçelik Neo ayrıca, A enerji sınıfındaki ürünlere göre yüzde 10 daha az enerji tüketimi sağlıyor.

Geçtiğimiz yıl bilim insanları, sivil toplum kuruluşları, aktivist ve sanatçıların yer aldığı ortak akıl platformu İyi-Ge’yi kuran Arçelik, müşterilerine daha sürdürülebilir yaşam konusunda ilham vermek üzere İklim Dostu Hareket’i başlattı. Sürdürülebilirlik alanında sektörünün öncülerinden Arçelik, 2023 S&P Global Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’nde 100 üzerinden 86 puan alarak dayanıklı tüketim sektöründe beşinci kez üst üste en yüksek skoru elde eden şirket oldu.

Görsel: Arçelik