Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yapay Zeka Destekli 3B Akıllı Tablet

Yapay Zeka Destekli 3B Akıllı Tablet

ABD'li teknoloji şirketi Leia Inc., Mobile World Congress 2023'te dünyanın ilk yapay zekâ destekli üç boyutlu akıllı tabletini tanıttı.

ABD’li teknoloji şirketi Leia Inc., Mobile World Congress 2023’te teknoloji dünyasında bir ilk sayılan ve herhangi bir AR gözlüğü olmadan kullanılabilen yapay zeka destekli üç boyutlu akıllı tableti Lume Pad 2’yi tanıttı. 2014 yılında kurulan Leia Inc., geliştirdiği bilgisayar donanım ve bileşenleriyle CES 2023’ten dört İnovasyon Ödülü ile dönmüştü.

Üç boyutlu görüntüleme için Stable Diffusion adlı yapay zeka aracını kullanan Lume Pad 2, bu sayede yalnızca birkaç kelime ile üç boyutlu görüntüler oluşturabiliyor. Oluşturulan görüntüler LeiaTube aracılığıyla Youtube, Vimeo, TikTok gibi uygulamalar üzerinden paylaşılabiliyor.

Akıllı tabletin öne çıkan özelliklerinden bir diğeri de LeiaChat uygulaması. Uygulama, avatar kullanan benzerlerinin aksine gerçeğe son derece yakın üç boyutlu sohbet deneyimi sunuyor. LeiaChat uygulaması için şirket Zoom’dan destek aldı.

LeiaChat’in yüksek kaliteli 3B görüntülü arama deneyimi sunabilmesi için Video SDK‘sını optimize eden Zoom adına konuşan Zoom CTO’su Brendan Ittelson, “Özellikle taşınabilir bir el cihazından üç boyutlu olarak sohbet etme imkanı, hiç şüphesiz başkalarıyla günlük olarak bağlantı kurma şeklimizi geliştirecek.” ifadelerini kullandı.

Hali hazırda ön siparişte olan Lume Pad 2, yüz tanıma ve parmak izi sensörlerinin yanı sıra Dolby Atmos hoparlör sistemine ve SnapDragon 888 işlemciye sahip. 2560×1600 çözünürlüklü ekran boyutu ise 12,4 inç. Fotoğraf, sohbet, oyun ve akışa ek olarak akıllı tablet, LeiaDreams gibi yaratıcı uygulamalar sunuyor. Lume Pad 2’de yer alan üç boyutlu uygulamaların tamamına buradan erişebilirsiniz.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Leia Inc. (@leiainc)’in paylaştığı bir gönderi

Görseller: Twitter, Instagram