Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Subway’den Yapay Zekâ Destekli Sandviç Otomatı

Subway’den Yapay Zekâ Destekli Sandviç Otomatı

Daha fazla insana erişmek isteyen sandviç zinciri Subway, doğal dil işleme ve yapay zekâdan yararlanarak konuşulanları anlayan ve yanıtlayabilen akıllı otomat geliştirdi.

Sandviç zinciri Subway, konuşmaları duyabilen ve soruları yanıtlayabilen yapay zekâ destekli hazır sandviç otomatı tasarladığını duyurdu. Dünyanın en büyük hızlı servis restoranı olmayı hedefleyen Subway, doğal dil işleme ve yapay zekâdan yararlanarak ürettiği akıllı otomatıyla erişilebilirliğini artırmak istiyor.

İlk etkileşimli akıllı otomatını geçtiğimiz Eylül ayında California San Diego Üniversitesi’nin kütüphanesine yerleştiren Subway, olumlu geri dönüşler üzerine yeni tasarımını havaalanları ve hastaneler gibi noktalarda da kullanıma sunacağını açıkladı.

Fast food zincirlerinin otomatları genellikle müşterilerin yiyeceklerini seçmelerinin ardından ödeme yapmak için QR kodu taramalarını veya özel bir uygulama kullanımını gerektiriyor. Subway’in yeni akıllı otomatı temassız ve nakitsiz çalışıyor.

ABD genelinde 20 bin 746 nokta ile McDonald’s’dan bile daha fazla noktada bulunan sandviç zinciri, restoranlarının kapalı olduğu zamanlarda da satışlarını maksimize etmeyi amaçlıyor. Akıllı otomat, ağırlığa duyarlı rafların yanı sıra her kullanımdan sonra makineyi sterilize eden UV-C ışığına sahip.

2021 yılında Eat Fresh Refresh programının lansmanıyla yeni malzemeler ve iyileştirilmiş bir çevrimiçi sipariş deneyimi de dahil olmak üzere pek çok konuda dönüşüm başlatan şirket, yakın zamanda ABD tarihinin en iyi sporcularını, kendi tarihinin en iyi sandviçleri ile bir araya getirdiği bir kampanya yayınlamıştı. Kampanya filmine aşağıdaki videodan göz atabilirsiniz.

Görseller: Subway, Youtube