Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Subway’den Elektrikli Araçlar İçin Şarj İstasyonları

Subway’den Elektrikli Araçlar İçin Şarj İstasyonları

Sandviç zinciri Subway, restoranlarının yanına elektrikli otomobiller için Subway Oasis adlı şarj istasyonları kuracağını açıkladı.

ABD’li sandviç zinciri Subway, müşterilerinin ardından onların otomobillerini de doyurmayı planlıyor. Belirlenen Subway restoranlarında elektrikli otomobiller için EV şarj istasyonları kuracaklarını açıklayan şirket, hem sürücülerin hem de araçlarının bir yolculuk sırasında ihtiyaç duyacakları her şeyi karşılamayı hedefliyor.

‘Subway Oasis‘ olarak adlandırılan yeni girişimde, kiosklarda yer alan birkaç şarj portlu kanopilerin yanı sıra piknik masaları, Wi-Fi bağlantısı, yeşil alan, oyun alanları ve tuvaletler yer alacak. Sandviç zinciri, elektrikli otomobiller için gerekli malzemelerin ve sistemin tedariğini şarj çözümleri sunan GenZ EV Solution ve EV şarj ağı RED E Charging iş birliği ile gerçekleştirecek.

İlk etapta yeni veya yakın zamanda yenilenmiş Subway restoranlarında küçük ölçekli olarak hızlı şekilde kurulmaya başlanacak şarj istasyonları, bayilikler verilerek ABD genelinde yaygınlaştırılacak. Subway Oasis’de şarj hizmeti alan müşterilere restoranda yararlanabilecekleri özel indirimler sunulacak.

2015 yılı itibarıyla hızla bayilik vererek agresif bir şubeleşme politikası izleyen ve bayileriyle başı bir hayli derde girerek mahkemelik olan Subway, John Chidsey’in 2019 yılında CEO görevine getirilmesiyle birlikte adeta bir U dönüşü yaşadı. 2021 yılında menüsünü elden geçiren ve reklam harcamalarını artıracağını açıklayan şirket, kısa süre önce yapay zekâ destekli sandviç otomatını kullanıma sundu.

2015 yılından 2021 yılına kadar büyüdüğü hızla küçülen Subway, satış noktalarının yüzde 22’sini kaybederek satışlarda yıllar süren bir düşüş trendine girdi. Chidsey’in CEO olmasının ardından şirkette satışlar ilk kez iki yıllık süre zarfında kesintisiz şekilde arttı. Subway Oasis girişimiyle kullanımı artan EV araçlarına sunacağı şarj hizmetini yeni satışlara dönüştürebilir.

Görseller: Subway, Instagram