Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Çamaşır İpindeki Karakterler

Çamaşır İpindeki Karakterler

Helga Stentzel, çamaşır ipine asılı giysilerden düzenlemeler yaparak hayvanlar ve portreler yaratıyor.

Helga Stentzel, çamaşırları ipe dizerek kendini ifade ettiği işleriyle şöhret kazanmış bir sanatçı. Çoğunuz onun şu inekli eski serisine internette rastlamışsınızdır. Stentzel aynı malzemelerle yeni işler üretmeye devam ediyor. Elbette kendini biraz daha geliştirmiş olarak.

Yeni çalışmalarında göze çarpan farklılık artık mimariden ve manzaraya dahil edebildiği objelerden daha etkili bir şekilde faydalanıyor olması. Çöllerin ve dağlık alanların geniş manzaralarını arkalarına alan şık düzenlemeler çamaşır işine eğlenceli bir yaklaşım getiriyor.

Reklam sektöründen sanata

Sibirya doğumlu sanatçı, Londra’da yaşıyor ve çalışmalarını sürdürüyor. İllüstrasyon, fotoğraf, video ve stop motion animasyon dahil olmak üzere geniş bir yelpazede üretim yapıyor. 2020’de “yılın yemek sanatı yaratıcısı” ödülünü almış ve Amazon, BBC, Honda ve O2 gibi markalarla çalışmış. New York ve Londra’da karma sergilerle ve Seul’de de kişisel sergiyle izleyicinin karşısına çıkmış. Tam zamanlı bir sanatçı olmadan önce reklamcılık sektöründe çalışmış ve ayrıca çocuk giyim işi yapmış.

İnternet sitesinde, çalışmaları hakkında şu açıklamaları yapmış: “Bana göre, ‘ev içi gerçeküstücülük’ sıradan olanda sihir bulmak, kusurlardaki güzelliği görmek ve gerçekliğimizle yeni bir şekilde bağlantı kurmakla ilgili. İster bir çamaşır ipinde at gibi görünen süveter olsun, ister köpek kafasına benzeyen bir dilim ekmek olsun, şakacı benzerlikleri fark etmeyi seviyorum. Bu sadece başlangıç ​​noktası. Bu andan itibaren kafamda hikayeler ve görseller uğuldamaya başlıyor: Bu at neye benzeyecek? Adı ve karakteri nedir? Diğer atlarla yarışmayı sever mi? – Liste uzayıp gidiyor!”

“Umarım sanatım, insanların içlerindeki çocukla bağlantı kurmasına; evlerinin içinde ve dışında küçük görsel keyifleri yeniden keşfetmesine yardımcı olur.”

Poşet çay karakterler, yenilebilir karakterler, çamaşır yüzler, çamaşır ipindeki hayvanlar gibi başlıklar altında gruplandırdığı farklı türden işleri; 18 Kasım 2022’den 1 Mart 2023’e kadar Seul’deki CXC Sanat Müzesi’nde sergilenecek.