Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Samsung Destekli Taşınabilir Hava Kalitesi Cihazı

Samsung Destekli Taşınabilir Hava Kalitesi Cihazı

Samsung Electronics'in uluslararası girişimi BLUEFEEL, AirNotis adlı taşınabilir hava kalitesi cihazı geliştirdiğini duyurdu.

Samsung Electronics’in uluslararası bir girişim olarak kurduğu yan şirketi BLUEFEEL tarafından kitlesel fonlama platformu Kickstarter’da tanıtılan AirNotis adlı taşınabilir hava kalitesi cihazı, sağlık teknolojilerinde yeni bir trendin habercisi olabilir.

Koreli tasarımcılar Kangnam Kim ve Sujin Lee tarafından tasarlanan cihaz, bulunduğu ortamın sıcaklık ve nem seviyelerini kontrol edip hava kalitesini ölçümlerken, topladığı verileri birbiriyle karşılaştırma imkânı sunan bir uygulama aracılığıyla akıllı telefona bağlanıyor. Ortamda yüksek düzeyde karbondioksit, herhangi bir düzeyde karbonmonoksit veya aşırı miktarda toz gibi dikkat edilmesi gereken bir durum olduğunda kullanıcıyı bilgilendiriyor.

İçtiğimiz suyun kendine özgü bir tatsızlığı ve renksizliği, bozulan gıdaların ise bir şeylerin ters gittiğini anlatan kokuları ve renkleri var. Peki ya havanın? Örneğin karbondioksit kokusuzdur ve ortamda bulunan yüksek oranda karbondioksit baş ağrısı ve baş dönmesi gibi sağlık sorunlarına yol açabilir. 4 kişinin bulunduğu bir odada karbondioksit seviyesi, metrekare başına 1500 partikülün (PPM) üzerine sadece 10 dakikada çıkabilir.

Hava kalitesini gerçek zamanlı olarak izlemek için tasarlanan AirNotis, CO2 ve CO seviyelerini, ince tozu, TVOC’leri (Toplam Uçucu Organik Bileşikler) ve genel nemi kontrol etmek için solunan havayı aktif olarak tarayan akıllı bir ekrana sahip. İnsanlar çoğu zaman havadaki değişiklikleri fark edemezken AirNotis ortamdaki en ufak değişikliği algılayabiliyor ve karbondioksit seviyelerini tekrar kontrol altına almak için bildirimlerle kullanıcıları uyarıyor. CES İnovasyon Ödülleri’ni ve iF Tasarım Ödülü’nü kazanan cihaz, ortamın hava kalitesini iyileştirebilmeleri için kullanıcılara tavsiyelerde bulunuyor.

Dokunmatik ekranı, sağlıklı kalmak için alanınızı havalandırmanızı ya da bulunduğunuz mekandan çıkmanızı veya maske takmanızı söyleyen bildirimlerle hava kalitesi verileri için bir gösterge panosu görevi görüyor.  Cihaz, kablosuz olması nedeniyle kolaylıkla her yere taşınabiliyor. Bluetooth ile diğer cihazlara bağlanabilen AirNotis, şarj olduktan sonra 24 saat açık ve kapalı alanlarda kablosuz olarak kullanılabiliyor. BLUEFEEL, geliştirdiği yeni cihaz için Kickstarter üzerinden yatırım toplamaya devam ediyor.

Görseller: AirNotis, Instagram, Youtube