Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Selene Sarı’dan Havayı Sesle Temizleyen Hoparlör

Selene Sarı’dan Havayı Sesle Temizleyen Hoparlör

Selene Sarı’nın sesle havayı temizleyen ve aynı zamanda hoparlör olarak işlev gören tasarımı “Vox Aeris”, ev tipi ürünlerde ilk kez kullanılan düşük maliyetli bir teknolojiyle çalışıyor.

Selene Sarı, internet sitesindeki açıklamalarda İç mekan hava kirliliği seviyelerinin dış mekan seviyelerinden 5 kat daha yüksek olduğuna dikkat çekiyor. Mevcut ürünler aynı zamanda tıbbi cihaz niteliği taşıdığından pek çok kişi için erişilebilir ve karşılanabillir değil. En sık kullanılan arıtma türü ise tamamen geri dönüştürülemeyen ve maliyeti yüksek olan HEPA filtreler.

Sarı’ya göre Vox Aeris tek başına ne bir hoparlör, ne de bir hava temizleyici. Başlı başına yeni bir kategori yaratan cihaz, temiz hava için çok daha erişilebilir, uygun fiyatlı ve eğlenceli bir çözüm sunuyor.

Hoparlör şeklinde olan ve müzik de dinlenebilen cihaz aynı zamanda ses ve hava hareketini kullanan bir partikül toplayıcı olarak işlev görüyor. Topaklanma/toplanma süreci, cihazın dahili fanları tarafından oluşturulan bir girdabın ürettiği türbülans ve ayrıca hoparlörden gelen düşük frekanslı seslerin yarattığı akustik sayesinde oluşuyor. Bunun ardından partikül madde bitki yapraklarının mikromorfolojisinden ilham alınarak lazer kazıma yoluyla işlenmiş, düşük maliyetli ve dokuma olmayan bir kumaş kullanılarak filtreleniyor. Akustik ve türbülans yığılması temizleme işleminin yanı sıra hoparlör işlevselliğini de destekliyor.

Vox Aeris, ses ve müzik yoluyla havayı temizliyor

Cihaz 3 ayrı modda çalıştırılabiliyor. Bunlar; temizleme modu, dinleme modu ve hem müzik çalan hem de aynı anda havayı temizleyen Vox modu olarak sıralanıyor.

Cihazın sol üst köşesindeki ekran, mevcut ortamın hava kalitesi seviyesini gösteriyor. Alt kısımdaki kadranlar, sesin tonunu ve ses seviyesini kontrol etmek için kullanılıyor.

Vox Aeris duvara monte edilebiliyor ancak aynı zamanda dış mekan kullanımı için taşınabilir olmasını sağlayan dahili bir bataryaya da sahip.

Cihaz hala geliştirme aşamasında ve patent bekliyor. Gelişmeleri takip etmek için Selene Sarı’nın e-posta bültenine şuradan abone olabilirsiniz. Ayrıca Instagram üzerinden de Art of Aero Studio‘yu takip ederek gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.

Görsel: Art of Aero Studio