Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Zorlu Araziler için Tek Tekerli Elektrikli Araç

Zorlu Araziler için Tek Tekerli Elektrikli Araç

INMOTION Adventure, zorlu arazilerde yüksek hızla gidebilen tek tekerli bir ulaşım aracı.

Şehirlerdeki ulaşım problemlerine çözüm olarak üretilen tek tekerli ulaşım araçlarına daha önce yer vermiştik. Ancak herkesin şehirlerden uzaklaşıp kırsalda yaşama hayali kurduğu, uzaktan çalışanların sayısının hızla çoğaldığı bugünkü durumda, araçların arazi koşullarına dayanıklı olması da önem kazandı.

Bu eğilimin farkında olan INMOTION, Z kuşağının gelecekteki mobilite listesinde en üst sırada yer alacağını iddia ettiği INMOTION Adventure isimli tekerlekli bir bisiklet piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Videoda görüldüğü üzere araç engebeli arazide şaşırtıcı derecede hızlı gidebilen çok güçlü bir yapıya sahip. Hatta şehir içinde dahi merdivenleri tırmanarak etkileyici bir performans gösteriyor.

Saatte 110 kilometre hıza ulaşabiliyor, yağışlar sorun yaratmıyor

Doğada zaman geçirmeyi sevenlere bol bol macera yaşatabilecek elektrikli tek tekerlekli bisiklet, 200 Nm tork ve 850 N çekiş kuvveti üretebilen 4.000 W’lık güçlü bir motora sahip. Bu, dik yokuşları ve engebeli arazileri son derece kolaylıkla aşmaya hazır, güçlü bir ulaşım aracı olduğu anlamına geliyor.

Araç, düz yüzeyde 0’dan 50 km/saat hıza yalnızca 2,5 saniyede çıkıyor ve 110 km/saat azami hıza ulaşabiliyor. Kullanıcı, ‘Konfor Modu’ adı verilen bir modla ‘Spor Modu’ adı verilen güç odaklı bir mod arasında seçim yapabiliyor. Seçim, yardımcı uygulama aracılığıyla değiştirilebiliyor.

Dört bağımsız pilin 2.400 mAh kapasitesi, performanslarını gerçek zamanlı olarak izlemek için akıllı bir pil yönetim sistemiyle birlikte geliyor. INMOTION’ın açıklamalarına göre hepsi bir arada, tek şarjla yaklaşık 120 km menzil sağlıyor. Hızlı şarj seçeneği pili bir saat içinde yüzde 80 oranında dolduruyor. 3 inç genişliğinde lastiklerle donatılmış IPX7 dereceli 16 inç tekerleklerle sürüş yapıldığından ani sağanak yağışlar sorun yaratmıyor.

Diğer özellikler arasında ayarlanabilir 1.500 lümen far, büyük kaymaz taban plakaları ve etkileyici arka lambalar yer alıyor. INMOTION Adventure’a ilgi duyanlar, duyanlar için, 3.299 dolar fiyatla erken sipariş verebiliyor.

Görsel: INMOTION