Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Giyilebilir Hava Temizleyici

Giyilebilir Hava Temizleyici

Estonya merkezli teknoloji şirketi Respiray, alerjik durumlara ilaçsız çözüm sunan giyilebilir bir hava temizleyici geliştirdi.

Hava kalitesi üzerine çalışmalar yürüten Estonya merkezli teknoloji şirketi Respiray, ultraviyole ışık kullanarak kullanıcının soluduğu havadaki virüs ve bakterileri yok eden giyilebilir bir hava temizleyici geliştirdi.

Cihaz, havada bulunan ve evcil hayvanlar, polen ya da toz akarlarından kaynaklı yaygın alerjik durumlar için ilaçsız bir çözüm sunuyor. Havadaki alerjenlerin yüzde 99’undan fazlasını yok edebildiği bilimsel olarak kanıtlanan Respiray Wear A+ adlı giyilebilir hava temizleyici, hapşırma, burun tıkanıklığı ve sulu gözler gibi alerjilerin tetiklediği yaygın semptomları da yatıştırıyor.

Ayarlanabilir askısıyla boyuna takılan cihaz, isteğe bağlı olarak yukarıya doğru uzanan ve yüzün tamamen görünür kalmasını sağlayan şeffaf bir yüz siperliğine sahip. Pille çalışan Respiray Wear A+’nın şarjı yaklaşık 8 saat sürüyor. Respiray Wear A+ temelde, kullanıcıların yüzlerinin çevresinde alerjen içermeyen bir bölge oluşturmak için hava akışını ve hızı optimize ediyor.

Cihaz önce havadaki toz ve daha büyük parçacıkları yıkanabilir ön filtresiyle (HEPA-Yüksek Verimli Partikül Yakalayıcı) topluyor. Ardından kullanıcının yüzüne doğru hava akımını yönlendirmeden önce UV-C LED modülünde ultraviyole ışıkla virüs ve bakterileri etkisiz hale getiriyor. Sessiz çalışan fanı, konuşmayı ve duymayı engellemiyor. 

Estonya ve Polonya üniversitelerinin desteğiyle pandemi sırasında ortaya çıkan ve alerji haplarıyla diğer ilaçlara alternatif olarak tasarlanan cihazın etkinliği Avrupa Alerji Araştırma Merkezi (ECARF) ve dünyanın önde gelen test, denetim ve belgelendirme şirketi SGS tarafından onaylandı.

Polonya’daki Lodz Üniversitesi’nde gerçekleştirilen testlerde, cihazın E.coli ve S.aureus bakterilerini yüzde 99,68 ve yüzde 99,88’lik oranlarda azalttığı ortaya kondu. Estonya’da bulunan Tartu Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmada ise Respiray Wear A+’nın Covid’e neden olan SARS-CoV-2’ye benzeyen Alfavirüs’ü nötralize etmede yüzde 99,4 oranında başarı sağlandığı görüldü.

Görseller: Respiray, Twitter, Youtube