Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Hava Yastıklı Kot Pantolon

Hava Yastıklı Kot Pantolon

CX Air Dynamics ve Mo'Cycle tarafından tanıtılan hava yastıklı pantolonlar, koruma sağladıkları alan ve gelişmiş özellikleri ile benzerleri arasında öne çıkıyor.

Sürücü yaralanmalarını azaltmak için motosiklet teçhizatına gömülü olarak sunulan koruyucu hava yastıkları, özellikle yarışlardan aşina olduğumuz önemler. Ayrıca yarışçı olmayan sürücüler için de ceketlerin ve pantolonların içine yerleştirilmiş versiyonlar mevcut. Hatta amazon’da, burada anlatacağım modellere benzer ürünlerle karşılaşmış olabilirsiniz. CX Air Dynamics ve Mo’Cycle hem koruma alanını hem de hava yastığının hacmini artırarak bu işi biraz daha ileri götürnüş. Örneğin CX Air Dynamics’in hava yastıkları; kalçaları ve dizleri korumakla kalmıyor, alt baldırlara kadar uzanıyor. Böyle olunca ortaya biraz daha fazla koruma vadeden ürünler çıkmış. Görünümleri de şık. Ancak şiştikleri zaman gerçekten komik bir hal alıyorlar. Pantolonların her ikisi de, kendilerini bisiklete bağlayan klipsli kablolarla tetikleniyor ve her ikisi de kullanıldıktan sonra sonra yedek bir CO2 kapsülüyle yeniden doldurulabiliyor.

Çarpmanın şokunu pantolonunuza bakıp gülerek atlatabilirsiniz

Bu iki pantolondan en dikkat çekici olanı İsveçli şirket Mo’Cycle’ın kot pantolon şeklinde piyasaya sürdüğü Airbag Jeans. Bu ürün ibreyi biraz modaya doğru kırmış. İlk bakışta normal bir kot pantolon izlenimini veriyor. Oysa her iki yanında birer Velcro kanadı yer alıyor. Kot pantolonun içinde, yıkanacağı zaman fermuarı çekip çıkarılabilen bir hava yastığı sistemi bulunuyor. Bu pantolondaki hava yastıkları sadece dize kadar uzanıyor, ancak altlarında CE onaylı diz koruyuculara sahip cepler var.

hava yastıklı kot pantolon

Mo’Cycle, teslimat tarihleri ​​henüz açıklanmayan bir kitlesel fonlama kampanyasıyla birkaç hafta içinde bu pantalonu piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Ancak şimdiden 5 dolar depozito ve 445 dolar fiyatla erken sipariş verilebiliyor.

Fransız şirket CX Air Dynamics, işe gidip gelenlerin ofis kıyafetlerinin üzerine kolayca giyebileceği, kapalıyken kaska sığacak kadar küçük kalan, suya dayanıklı bir Cordura tekstil takımı olan CX Easyriders ile sürücülere sesleniyor. Pantolonun dizlerinde ve kalçalarında esnek, darbe emici Poron XRD zırhları bulunuyor. Hava yastıkları, yukarıda da belirttiğim gibi kalçalardan alt baldırlara kadar uzanıyor. Orta kısımda dizlerin bükülmesine izin veren belirgin bir boşluk bulunuyor. Ürünün fiyatı 599 euro. CX Air Dynamics pantolonun tanıtımı için aşağıdaki videoyu hazırlamış.

Güvenlik amaçlı geliştirilen diğer hava yastıklı giysi ve aksesuar haberlerimize buradan göz atabilirsiniz.

Görsel: YouTube