Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kalça Kırıklarını Engellemek için Geliştirilen Hava Yastığı

Kalça Kırıklarını Engellemek için Geliştirilen Hava Yastığı

Özellikle yaşlılar için büyük bir soruna neden olan düşme sonrası kalça kırığını önlemek için geliştirilen Hip'Guard, kalçayı kavrayan ve 0,08 saniyede açılabilen hava yastığıyla riski en aza indiriyor.

Düşme sonrası kalça kırığı ve yürüyememe özellikle yaşlı hastalar için zor bir süreç. 65 yaş üstü kişilerinde her üç kişiden biri, 80 yaş üstü kişilerde ise her iki kişiden biri düşmesi sonucunda kemiklerinde ciddi kırıklıklar yaşıyor. Kırık sonrası tedavi edilen hastalarında sadece yüzde 50’si tamamen sağlığına kavuşuyor. Öte yandan bu yaş aralığındaki bireylerin yüzde 17’si ila yüzde 50’si bir yıl sonra hayatlarını kaybedebiliyor. Bu nedenle düşme sonrası kalçada yaşanabilecek kırık yaş ilerledikçe en tehlikeli yaralanmalardan biri haline geliyor.

Hip’Guard, elektronik sistemi ve sensörleri sayesinde doğru zamanda hızlıca devreye girebiliyor

Kalçanın hemen üstüne vücuda takılan bir kemerden oluşan giyilebilir hava yastığı olarak tarif edebileceğimiz Hip’Guard da işte tam olarak bu konuya ve bu konunun getirdiği potansiyel rahatsızlıklara odaklanıyor. Yana doğru bir düşme algılandığında kemere entegre edilmiş hava yastıkları otomatik olarak devreye giriyor ve çarpma sırasında kalça kırığı (femur boyun kırıkları) riskini minimuma indiriyor.

hip'guard

Cihaz oldukça basit bir şekilde çalışıyor. Kullanıcıyı elektronik sistem ve sensörlerle gerçek zamanlı olarak takip eden Hip’Guard, kişinin düşmesini 0,2 saniye içerisinde anlayabiliyor. Kemerdeki yerleşik sensörler kullanıcıların hareketini saniyede 1.000 defadan fazla analiz eden algoritmalara sahip. Kemere gizlenmiş hava yastığı ise 0,08 saniyede çıkarak şişebiliyor ve kalçanın etrafını koruyor. 2 hava sayesinde kalça etrafında tam koruma sağlanıyor.

Hava yastığının anatomik olarak tasarlanmış at nalına benzer özel şekli sayesinde darbe kuvvetini kemiğe değil de kemiğin etrafına yayarak bu ani şokun daha rahat bir şekilde emilmesine imkan tanıyor. Hip’Guard, düşmeden kaynaklı darbe kuvvetini yüzde 85’in üzerinde bir başarıyla azaltıyor.

Sade tasarım ve kolay kullanım

Kemerdeki hava yastıkları otomobillerdeki hava yastıklarına benziyor olsa bile güvenlik nedeniyle birkaç önemli değişiklik barındırıyor. Soğuk şişirme özelliği sayesinde otomobildeki hava yastıklarının aksine şişirme sırasında ısı açığa çıkarmıyor. Yine otomobillerdekinin aksine dışa doğru genişlediği için kullanıcıyı yaralama riski daha düşük. Araçlardaki hava yastığı kullanıcıya doğru genişlerken Hip’Guard hava yastığı vücuttan uzağa doğru genişliyor.

Kemerin yüksek başarı oranının yanı sıra oldukça kompakt ve sade bir tasarıma sahip olması da her yaştan kullanıcının rahat bir şekilde ürünü giymesine imkan tanıyor. Özelleştirilebilir kemer ayarı ve dış yüzey her kullanıcının ürünü konforlu bir şekilde denemesine imkan tanıyor. Rahatsız edici bir yapısı olmasa da ürünün görünmez olmadığını da söylemek gerekiyor. Sürekli bir bel çantası takıyor olmak gibi düşünebilir.

Hip’Guard, Değiştirilebile gaz kartuşları sayesinde yeniden kullanıma imkan tanıyor. Düşük pil uyarısı, gaz kartuşu uyarısı ve yanlış takılma gibi durumlarda kullanıcıyı uyarıyor.

Görsel: Hip’Guard