Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bisiklet Sürücüleri için Hava Yastıklı Sırt Çantası

Bisiklet Sürücüleri için Hava Yastıklı Sırt Çantası

Alman çanta üreticisi EVOC tarafından geliştirilen hava yastıklı sırt çantası bisiklet sürücüsünün boyun, omuz ve göğüs bölgesini koruyan hava yastıklarına sahip.

Bisiklet sürücüleri için kasklar ve dizlikler olmasına rağmen yaralanma riskini en aza indirmek için üst vücudu koruyan bir ekipman bulunmuyor. Bir sırt çantasından çok daha fazlasını sunan COMMUTE A.I.R. PRO 18, eşya taşımaya yardımcı olmasının yanı sıra sürücüyü de koruyor. Uygun korumaya odaklanan, yüksek kaliteli sportif sırt çantaları, çantalar ve valizler üreten Alman çanta üreticisi EVOC tarafından tasarlanan hava yastığı COMMUTE A.I.R. PRO 18, bisiklet sürücülerinin üst vücudunu korumak için otomatik olarak şişen kontrollü bir hava yastığı.

evoc

Hava yastıkları düşme anında 0,2 saniyede açılıyor

COMMUTE A.I.R. PRO 18 hava yastığının çalışma konsepti, kalça kırıklarını engellemek için geliştirilen Hip’Guard isimli hava yastığına oldukça benziyor. Tıpkı Hip’Guard’ta olduğu gibi çantanın göğüs kemerinde hareket sensörleri bulunuyor. Bu sensörler sırt çantasının konumunu ve yönünü saniyede 1.100 kez ölçüyor. Bu parametrelerde herhangi ani bir değişiklik olduğunda düşmenin meydana geldiğini algılıyor ve hava yastıkları şişiyor. Düşmenin algılanmasından itibaren hava yastıklarının açılması 0,2 saniyeden kısa sürüyor.

evoc

Açılan hava yastıkları sürçünün boynunu, omzunu ve göğüs bölgelerini kaplayarak darbenin yüzde 80 oranında emilmesine yardımcı oluyor. Bu korumaya ek olarak EVOC düşme anında omurgayı koruması için çantaya ayrıca bir sırt koruyucu ekliyor. Liteshield-Plus adı verilen bu sırt koruyucusu herhangi bir hasar durumunda şirket tarafından ücretsiz değiştiriliyor. Hava yastığını şişiren karbondioksit doldurularak yeniden kullanılabiliyor. Hava yastığı da yeniden kullanılmak üzere katlanıp çantaya yerleştiriliyor. Şarj edilebilir pile sahip sensörler tek bir pil süresince 32 saate kadar kullanılabiliyor ve USB bağlantısıyla şarj edilebiliyor.

Günlük kullanılan birçok eşyayı taşımak için ideal bir sırt çantası

Tüm bu koruyucu özellikleri bir tarafa COMMUTE A.I.R. PRO 18 aslında bir sırt çantası. Geri dönüştürülmüş polyesterden üretilen çantanın bilgisayar, gözlük, telefon ve diğer aksesuarlar için ayrı bölmeleri bulunuyor. Çantanın ağırlığı hava yastığı, tetikleme ünitesi, pil ve arabirimler de dahil olmak üzere 800 gram.

Bu yıl sürdürülebilir mobiliteye, elektronik araçlara, geleceğin ulaşım araçlarına ve bisikletlere odaklanan 2021 Münih Otomobil Fuarı’nda (IAA Münich 2021) gösterilen hava yastıklı sırt çantasının 2023 yılından itibaren satışa sunulması ve fiyatının 900 Euro civarında olması bekleniyor.

Görsel: EVOC, Cyclingtips, Bikerumor