Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sandviçe Bir Dilim Salam Eklemenin En Karmaşık Yolu

Sandviçe Bir Dilim Salam Eklemenin En Karmaşık Yolu

Gallicoop, ürünlerinin tanıtımı için Rube Goldberg makinelerinden ilham alan düzeneklerle sandviçlere son dokunuşu yapıyor.

Bir sürü alet edevatın birbirini tetiklediği ve ardından basit bir nihai görevi tamamladığı karmaşık düzeneklere ait videoları mutlaka görmüşsünüzdür. Bir bilyenin çaydanlığı devirdiği, çaydanlığın içindeki suyun bardağı doldurduğu bardağın ağırlığıyla pervanenin çalıştığı ve o rüzgarla dominoların devrilip en sonunda basit bir görevi tamamladığı kafa karıştırıcı ancak basit sonuçlanan düzeneklerin tamamı bu örnekler arasında. Basit bir süreci daha karmaşık hala getiren bu düzeneklerin adına Rube Goldberg makinesi deniyor. Adını karikatürist, mühendis ve heykeltraş olan Pulitzer ödüllü Rube Goldberg’den alan zincir reaksiyon sistemi sanatçının eserlerinde sıklıkla işlediği bir konu aslında.

Zincirleme reaksiyonun sonunda ekmeğe bir dilim jambon eklemek

Sıklıkla hobi ve eğlence amaçlı yapılan bu düzenekler birçok markanın reklam filminde de karşımıza çıkıyor. Canon’un Grey NY imzalı Perfect Moments filmi, Red Bull’un The Athlete Machine videosu, Leo’s Fortune macera oyunu için hazırlanan düzenek, Optik ve hızlı internet servisi au içi hazırlanan reklam filmi daha önce yazdığımız örnekler arasında.

Macaristan’ın Hindi ve mamulleri alanında üretim yapan en büyük şirketlerinden biri olan Gallicoop da Rube Goldberg makinelerinden ilham düzenekler hazırlayarak ürünlerini tanıyor. White Dog Media imzalı reklam filmlerinin yönetmenliğini Menzkie gerçekleştiriyor. Hazırlanan düzenekler sandviçe bir dilim jambon ya da salam eklemenin ya da bir sosisli sandviç hazırlamanın en eğlenceli ama aynı zamanda en gereksiz yolunu gösteriyor.

Macaristan’ın Budapeşte kendine büyük bir stüdyoda kurulan setlerde reklam filmilerinin çekimleri tamamlanıyor. Yaklaşık bir aylık çalışmanın ardından jambon, salam, pastırma ve sosisli sandviç için 4 farklı reklam filmi çekiliyor. Yönetmen Menzkie çekimlerin kamera arkası görüntülerini de paylaşıyor.

Künye

Müşteri: Gallicoop
Ajans: White Dog Media
Yapımcı: Márk Éry
Yönetmen: Menzkie
DOP: Iván Vermes
Prodüksiyon Müdür: Berta Rozgonyi
Set Tasarımı: Rita Vereckei
Makine Tasarımcıları: Márk Dávid, Györgyi Cséffai, János Priskin, Dorottya Balassa, Csongor Hőnich

Görsel: Vimeo