Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Zincirleme Hareket Eden Düzenekler Yapmayı Kolaylaştıran Kit

Zincirleme Hareket Eden Düzenekler Yapmayı Kolaylaştıran Kit

Momentix MotionKit, her yaştan insanın Rube Goldberg makineleri tasarlayabilmesi için gerekli ara parçaları sunan bir oyuncak kiti.

Bir hareketle tetiklenip domino taşları gibi birbirine etki yapan zincirleme düzenekler (chain reaction machines) akla ilk olarak Rube Goldberg’i (1883-1970) getiriyor. Karikatürist, heykeltıraş, yazar, mühendis ve mucit Goldberg, tarafından yaratılan bu düzenekler, Rube Goldberg makineleri olarak da anılıyor. Tam olarak aynı türde olmasalar da Türkiye’nin en önemli karikatüristlerinden İrfan Sayar‘ın Zihni Sinir karakterinin icatlarını anımsatan makineler bunlar. Goldberg karikatürlerinde basit görevleri dolambaçlı yollarla gerçekleştiren karmaşık aygıtlar çizmiş. Momentix MotionKit adlı oyuncak kiti de kullanıcının kendi özel Rube Goldberg stili makinelerini kolaylıkla inşa etmesine imkan tanıyor.

Momentix MotionKit, yaratıcılığı ve problem çözme yeteneğini geliştirmeye yardımcı oluyor

Momentix Toys’un geliştirdiği Momentix MotionKit bazıları hareketli parçalara sahip, renkli ahşap parçalardan oluşan şirin bir yaratıcılık seti. Parçalar değiştirilebiliyor ve setin dışındaki nesneleri de düzeneğe ekleyebiliyorsunuz. Hem yetişkinlerin hem de çocukların güzel zaman geçirebileceği, her yaştan insanın yaratıcılığını ve problem çözme yeteneğini geliştirmeye yardımcı bir kit olarak tanıtılıyor.

Zincirleme reaksiyon makineleri inşa etmek, çevredeki nesnelerle ve mekanla farklı bir biçimde etkileşime girmeyi gerektiriyor. Hangi objeleri ne amaçla kullanabileceğinizi ve planlama ve doğaçlama karışımı bir yolla belirlemeniz gerekiyor. Ancak gerekli objeleri bulamadığınızda bu düzeneği tamamlamak uzun zaman alabilir. İşte Momentix Toys bu süreyi kısaltıyor ve hiç değilse bağlayıcı unsurları elinizin altında bulundurmanızı sağlıyor.

Momentix Toys’un kurucuları Anna Gilbertson ve Alana Aamodt bu kitle ilgili açıklamalarında şöyle demiş: “Pek çoğumuz (kuruluşlar ve bireyler), yaratıcılığın doğurduğu risk gerçekleşmeden önce onu durdurarak gerçekten yenilikçi fikirlerin büyümesini engelleyen bir başarısızlık korkusuna sahibiz. Her yaştan insanın kendi becerilerine güven duymasının en iyi yolu, bunları düşük riskli bir bağlamda ortaya koymak.”

Görsel: Momentix MotionKit