Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Okyanus Plastiğinden Güneş Gözlüğü

Okyanus Plastiğinden Güneş Gözlüğü

Parley for the Oceans’ın Clean Waves markası ve müzisyen M.I.A. iş birliğinde ortaya çıkan güneş gözlüğü koleksiyonu okyanuslardaki plastik atıklar kullanılarak üretiliyor.

Okyanuslardaki plastik atık kirliliğiyle mücadele eden ve farklı girişimlerle bu konuda bilinç oluşturmak isteyen Parley for the Oceans, adidas ile gerçekleştirdiği iş birlikleri ile Manchester United, Juventus ve Real Madrid için okyanus plastiğinden formalar yapmış ve sadece plastik atıklardan kullanılar üretilen prototip bir spor ayakkabı tasarlamıştı. Her yıl okyanuslara giden 10 milyon tondan fazla plastik atığın yarattığı yıkıcı etkiyi her fırsatta vurgulayan sürdürülebilir çevre girişimi bu sefer karşımıza güneş gözlüğü kapsül koleksiyonuyla çıkıyor.

Geri dönüştürülmüş plastik atıklardan birinci sınıf güneş gözlüğüne

Parley for the Oceans’ın Clean Waves markası ve müzisyen/aktivist Maya Arulpragasam (M.I.A.) ile gerçekleştirilen iş birliği sonucunda ortaya çıkan koleksiyon tamamen plastik atıklar kullanılarak yaratılıyor. Okyanuslardaki plastik atıklardan ve geri dönüştürülmüş balık ağlarından yaratılan lüks koleksiyonda farklı renklerde güneş gözlüğü tasarımları bulunuyor.

Plastik atıklardan birinci sınıf gözlükler oluşturmak için eko-inovasyon ekipleriyle birlikte özel laboratuvarlarda bilim insanlarıyla çalışan ve hatta kendi test ortamını oluşturan Clean Waves; polyamid, yüksek yoğunluklu polietilen (HDPE), polipropilen (PP) gibi içeriğe sahip atıkları önce topluyor. Sonrasında türlerine ve renklerine göre ayırıyor. Yıkama işleminin arından minik parçaları dönüştürüyor ve üretim sürecinde kullanmak üzere işleme sokuyor. Satın alınan her üründe hayatı ve gezegeni korumaktan daha güzel bir amaç olamayacağını vurgulayan Parley, yeni lüks tanımını bu amaç doğrultusunda belirliyor.

Döngüsel ekonomi ve sürdürülebilirlik hedefi

Parley for the Oceans tarafından yaratılan lüks Clean Waves markası sürdürülebilir ve düşünceli tasarımlarıyla denizdeki plastik atıklardan oluşturulan yenilikçi ürünler sunuyor. Sanatçıların, tasarımcıların, aktivistlerin ve girişimcilerin daha temiz okyanus için yaratıcılıklarını ortaya koyduğu Clean Waves, koleksiyonlarından elde edeceği gelirinin tamamını okyanusta yer alan adaların temizlenmesi ve adalardaki eğitim, altyapı hizmetlerinin sağlanmasını için kullanıyor.

Her Clean Waves koleksiyonu insanların doğayla daha uyumlu yaşadığı ekosisteme katkı sunabildiği ve aynı zamanda yaratıcılığını gösterebildiği bir dünya yaratma hedefiyle yola çıkıyor. Clean Waves ayrıca tüketicilerin kullanmadığı güneş gözlüklerini indirim karşılığında geri dönüşüm için alarak tamamen döngüsel bir marka olma hedefini benimsiyor.

Koleksiyonda yer alan güneş gözlükleri yalnızca Clean Waves’in internet sitesinde belirli bölgeler için satışa sunuluyor.

Görsel: Clean Waves